Cronica serii – si-a revenit Djokovic

1. Curtea Federală din Karlsruhe, Germania, a decis că mama unei fete de 15 ani, ucisă într-un accident de tren în 2012, poate accesa contul de facebook al fiicei sale. Părinții fetei au încercat să acceseze contul pentru a încerca să afle dacă fata plănuia să se sinucidă însă facebook le-a refuzat accesul. Decizia se aplică pentru toate rețelele sociale, au decis judecătorii. (Reuters)

2. Sârbul Novak Djokovici, locul 21 ATP, s-a calificat in finala de la Wimbledon dupa ce a câştigat un meci maraton, de peste cinci ore, scor 6-4, 3-6, 7-6 (9), 3-6, 10-8, cu liderul mondial Rafael Nadal. În finală, Djokovici îl va întâlni pe sud-africanul Kevin Anderson, numărul 8 mondial.

3. Vânzările de PC-uri au crescut, pentru prima oară în ultimii 6 ani, arată datele pentru trimestrul 2. (TheVerge)

4. Deutsche Bank și-a avertizat clienții ca acțiunile Netflix pot scădea săptămâna viitoare, banca estimând neatingerea numarului de abonați pe trimestrul 2 așteptat de analiștii Wall-Street. (CNBC)

5. “Te-ai născut bogat, privilegiat și ai fost frumos. Eu m-am născut sărac, urât și evreu și a trebuit să lupt toată viața pentru a reuși. Ai avut multe fete, la mine nu s-a uitat nici una până când nu am ajuns cineva la Hollywood. Da, am oferit roluri primind sex la schimb dar toată lumea făcea asta și încă o face. Însă nu am forțat nici o femeie, niciodată” ar fi declarat Harvey Weinstein într-un interviu pentru The Spectator. Ulterior atât autorul interviului cât și avocații lui Weinstein au negat că acesta ar fi declarat așa ceva. (VanityFair)

6. Vânzările de automobile diesel scad dramatic motivele principale fiind scandalurile emisiilor, dar și de avansul mașinilor electrice și hibride. În luna mai, ponderea mașinilor noi echipate cu motoare cu motorină a coborât la 35% din totalul pieței. (Profit.ro)

7. Belgia a învins Anglia cu 2-0 și a ocupat poziția a treia la Cupa Mondială din Rusia. Cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor când Belgia a câștigat cu 1-0. Este cea mai bună performanță a Belgiei la o Cupă Mondială.

8. Opt rinoceri negri au murit în Kenia după ce au fost transferați într-o rezervație din sudul-estul țării. Ei făceau parte dintr-un grup de 11 mutați pentru a se încerca împerecherea lor și, cel mai probabil, au murit intoxicați cu sare după ce au băut apă cu o concentrație salina mult mai mare decât cea cu care erau obișnuiți. În lume mai sunt doar aproximativ 5.500 rinoceri negri. (WashingtonPost)

9. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avizat negativ continuarea asigurării de protecţie SPP pentru fosta şefă a DNA Codruţa Kovesi. (News.ro)

10. Americanii au declarat, într-un sondaj, ca pentru a fi cu adevărat bogat trebuie să ai $2.4 milioane, cam de 30 de ori media anuală a câștigurilor unei gospodării din SUA. (CNBC)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Economia românească a crescut în al treilea trimestru cu 4,3%
Banca Mondială: Populația României îmbătrânește și suferă de pe urma unuia dintre cele mai grave exoduri de creiere din întreaga lume – Cronica serii