Cronica serii – Suntem primii în UE în ceea ce privește rata nașterilor la adolescente

Vă urez Sărbători Pascale liniștite.

1. Echipa Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles (România/Spania) a ratat câştigarea medaliei de aur, în finala probei de dublu din cadrul Campionatului Mondial de tenis de masă de la Budapesta. Ionescu şi Robles au rămas cu medalia de argint, după ce au pierdut, cu 1-4 (3-11, 11-8, 7-11, 3-11, 5-11), partida disputată împotriva echipei chineze Long Ma/Chuqin Wang. (News.ro)

2. România se află, potrivit unui studiu Eurostat din 2019, pe primul loc în ceea ce privește rata nașterilor în rândul adolescentelor și pe ultimul loc în ceea ce privește rata nașterilor în rândul femeilor de peste 40 de ani. Procentul în ceea ce privește rata nașterilor în rândul adolescentelor, la nivel național, este de 12,3%, mult peste media europeană, de 4%. În țara noastră, unul din zece copii are o mamă adolescentă, situație regăsită și la nivelul Bulgariei, unde rata minorelor devenite mame atinge un procent de 11,9%. În ceea ce privește rata nașterilor în rândul femeilor de peste 40 de ani, România ocupă ultimul loc în clasamentul realizat de Eurostat, procentul la nivel național fiind în acest caz de doar 1,6%. (Hotnews)

3. Mai mulți parlamentari au depus la Senat un proiect legislativ care prevede înființarea în fiecare supermarket a unei case de marcat dedicate familiilor cu copii minori, fără rafturi cu dulciuri și alimente nesănătoase. Propunerea legislativă pentru completarea art.4 din Ordonanţa Guvernului nr.99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă a fost inițiată de mai mulți parlamentari din UDMR, Pro-România și un deputat USR. (Hotnews)

4. Susținerea pentru o Scoție independentă, care să rămână în Uniunea Europeană, a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 4 ani, pe fondul discuțiilor despre Brexit. 49% dintre scoțieni ar vota pentru independență, cu 4% mai mult decât acum un an, relevă datele unui sondaj. (Reuters)

5. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că se gândește să acorde cetățenia rusă, prin procedura simplificată, tuturor ucrainienilor, nu doar celor din regiunea Donbas. (Link în rusă)

6. Acțiunile Tesla au închis săptămâna în scădere, pierzând 14% din valoare și ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani. Capitalizarea companiei a ajuns la $40,6 miliarde, fiind depășită de Ford, care valorează mai mult, pe bursă, cu aproape un miliard de dolari. (Bloomberg)

7. Facebook a dat în judecată o companie și trei persoane din Noua Zeelandă care vindeau like-uri, vizualizări și followers pentru conturi de Instagram. (Link)

8. Din cauza unei greve a piloților, compania aeriană SAS a anulat aproape 600 de zboruri din cele programate mâine. (Bloomberg)

9. BBC este acuzat de partizanat pro Uniunea Europeană într-un studiu care arată că televiziunea și radioul național britanic a avut doar 3,2% invitați, dintre cei 4000+, pro Brexit. (TheSun)

10. Un bărbat ar fi fost bătut în fața unui cinematograf din Hong Kong după ce a început să strige cum se termină filmul “Avergers:Endgame”. (Link)

Fotografia serii – Un bărbat aprinde lumânări în fața unui monument ridicat în memoria celor care au murit în urma accidentului nuclear de la Cernobîl. Valentyn Ogirenko/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – New York-ul oficializeaza sexul neutru pe certificatele de nastere
Cronica serii – Mugur Isărescu refuză, pentru a doua oară, să meargă în Senat, la comisiile de specialitate

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău