Cronica serii – Trump: Uniunea Europeana e adversarul Statelor Unite

1. Companiile de stat aveau la sfârșitul lunii aprilie arierate de 14,44 miliarde de lei către bugetul de stat, însă, din această sumă, Fiscul poate acționa prin executare silită pentru recuperarea a numai 468 de milioane de lei (3,2% din total). Pentru restanțe de aproape 14 miliarde de lei, Fiscul nu poate iniția sau continua executarea silită. (Profit.ro)

2. Novak Djokovic a câștigat cel de-al patrulea titlu la Wimbledon după ce l-a învins în trei seturi pe sud africanul Kevin Anderson. Este primul titlu de Grand Slam câștigat de Djokovic după victoria de la Roland Garros, din 2016.

3. Într-un interviu acordat pentru CBS News, din Scoția, președintele Trump a indicat Uniunea Europeană ca fiind principalul adversar al Statelor Unite, urmată de Rusia și China, analiza fiind făcută din punct de vedere economic. (CBSNews)

4. India a depășit Franța și a devenit a șasea cea mai mare economie a lumii. Până în 2022, fosta colonie britanică va depăși Marea Britanie și Germania și va deveni a patra economie, conform previziunilor Fondului Monetar Internațional. (Bloomberg)

5. Poliţia indiană a arestat 25 de persoane după moartea unui bărbat, linşat în urma zvonurilor că ar fi răpitor de copii lansate pe serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp. (News.ro)

6. Un studiu recent, făcut pe ultimii 5 ani, arătă că iPhone-ul 6 este cel mai problematic telefon produs de Apple, cu 22% dintre exemplare necesitând reparații. (TNW)

7. Cei 12 agenți ruși acuzați de procurorii americani de amestec în alegerile prezidențiale din SUA au folosit bitcoin și alte cryptomonede pentru a-și finanța activitățile. (TechCrunch)

8. Cercetătorii australieni au reușit să elimine, într-un experiment cu implicații globale, 80% din țânțarii care răspândesc virusul Zika sau febra Dengue. În laboratoare Universității James Cook ei au crescut aproape 20 milioane țânțari masculi, pe care i-au infectat cu o bacterie care-i face sterili, iar vara trecută au eliberat peste 3 milioane în mai multe localități din nordul statului Queensland. Țânțarii masculi nu înțeapă și nu pot transmite boli însă după împerecherea cu țânțarii femele, ouăle rezultate nu eclozează ducând astfel la diminuarea masivă a numărului de țânțari. (CNN)

9. Facebook l-a recrutat de la Google pe Shahriar Rabii pentru a fi șeful diviziei de procesoare/semiconductori. Facebook a început să angajeze pentru această divizie în aprilie, dând semnale clare că intenționează să-și construiască propriile procesoare. (Bloomberg)

10. La Moscova, Franța conduce Croația cu 4-2 și poate deveni campioana mondială pentru a doua oară, după titlul câștigat în 1998.

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

 

 

 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană recomandă ridicarea MCV, mecanismul de monitorizare a României, instituit în urmă cu 15 ani – Cronica serii
Șeful STS și-a dat demisia – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău