Datoria globală a lumii a crescut cu $7500 miliarde în primele șase luni – Cronica dimineții

1. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat că bugetul pe anul 2020 va fi prezentat Parlamentului înainte de 20 decembrie, iar rectificarea bugetară va fi adoptată de către guvern până la finalul lunii noiembrie. (News.ro)

2. Tăierile ilegale de lemn din codrii seculari sau din parcurile naţionale ale României fac subiectul unei anchete realizate de o echipă de jurnalişti americani şi vor fi prezentate în cadrul unui mini-serial difuzat de Netflix intitulat „Broken“. Pentru realizarea investigaţiei, jurnaliştii l-au contactat şi au stat de vorbă cu Gabriel Păun, activist de mediu la Agent Green. Păun povesteşte că, în timpul filmărilor pentru documentar, atât el cât şi jurnaliştii americani au trecut prin clipe de coşmar, fiind sechestraţi în pădure de către exploatatorii de lemn. (Adevarul)

3. Datoria globală a lumii a crescut cu $7500 miliarde în primele șase luni ale acestui an, ajungând la nivelul record de $250.000 de miliarde. Estimările arată că până la finele anului va depăși $255.000 miliarde. Nivelul atins reprezintă de 3,2 ori ceea ce produce întreaga lume într-un an. (Axios)

4. Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în care se înfruntă Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, a început oficial de azi, 15 noiembrie, de la miezul nopții și se va încheia sâmbătă, 23 noiembrie, ora 7:00. (Link)

Criticii de film au scris recenzii pozitive despre „Frozen II”, înaintea premierei care va avea loc pe 22 noiembrie. Unii dintre ei consideră animația mai bună decât primul Frozen. (Link). Mai multe știri similare în Cronica de Divertisment, care va fi publicată astăzi.

5. Locuitorii din Drumul Taberei vor putea circula cu metroul abia din vara anului 2020, acesta fiind noul termen înaintat de autorități pentru finalizarea lucrărilor. (Libertatea)

6. Statele Unite ar fi avertizat Egiptul că risca sancțiuni dacă va cumpăra avione de război rusești. (WSJ)

7. Bundestagul german (camera legislativă inferioară) a aprobat ieri o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădinițe și școli începând de la 1 martie 2020. (Profit.ro)

8. 47% dintre americani au declarat, în cadrul unui sondaj, că au probleme să înțeleagă dacă o informație este adevărată sau nu. (Axios)

9. Elon Musk este optimist și crede că Neuralink, start-up-ullansat de el, va putea rezolva boli care afectează creierul, precum schizofrenia sau autismul. (BusinessInsider)

10. Aproape 32 de milioane lei, din contribuție privată, au cheltuit 4 candidați la funcția de președinte, în campania electorală. Cea mai mare sumă din fonduri private a fost cheltuită pentru campania electorală a lui Mircea Diaconu, respectiv 15,9 milioane de lei, urmat de Theodor Paleologu – 7 milioane de lei, Dan Barna – 6,9 milioane de lei şi Viorica Dăncilă – 1,6 milioane de lei. (News.ro)

Fotografia dimineții – În loc de o fotografie vă propun un grafic despre predicții vs ce s-a întâmplat pe piața mașinilor electrice din SUA:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Câteva mii de persoane au participat aseară la un marş pe străzile Capitalei pentru a comemora patru ani de la incendiul din clubul Colectiv – Cronica dimineții
Mai puţin de jumătate dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău