Datoria publică a crescut, în primele 6 luni, cu peste 3,2 miliarde euro – Cronica serii

1. Datoria publică a crescut, în primele 6 luni, cu peste 3,2 miliarde euro, până la 37,982 miliarde euro, o creştere de 9,26%. (News.ro)

2. Energia, securitatea și parteneriatul strategic între România și SUA sunt principalele puncte pe care le va discuta Klaus Iohannis cu omologul american, Donald Trump, în timpul vizitei pe care o va face președintele român la Washington, pe 20 august. (Hotnews)

3. Statele Unite vor amâna implementarea unor tarife pentru importurile de $300 miliarde din China. Bursa americană a reacționat pozitiv, toți cei trei indicatori deschizând ședința pe plus. (WSJ)

4. Bucureștiul a atras 40% din totalul investițiilor imobiliare din România, fiind urmat de Cluj-Napoca, cu 32%, restul tranzacțiilor înregistrându-se în mai multe orașe. Datele sunt pentru primul semestru din acest an. (Profit.ro)

5. Numărul înmatriculărilor de persoane juridice și persoane fizice autorizate a crescut cu 9% în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu prima jumătate din 2018. (Profit.ro)

6. Pentru a doua zi consecutivă toate zborurile au fost anulate în Hong Kong din cauza protestelor. Forţe paramilitare chineze au fost filmate adunându-se la doar 30 de kilometri de Hong Kong. (News.ro)

7. Singapore și-a redus estimarea pentru creșterea economică pe acest an, de la 1,5-2,5%, la 0-1%. (Link)

8. Noua femei l-au acuzat de hărțuire sexuală pe Placido Domingo. Cunoscutul tenor spaniol are 78 de ani, iar hărțuirile ar fi început la finalul anilor ’80. (AP)

9. Averea celei mai bogate familii din lume, Walton, fondatoarea Walmart, crește cu $4 milioane pe oră. (Bloomberg)

10. Netflix are 11,5 milioane de abonați în Marea Britanie, conform unui raport oficial, iar Amazon Prime Video numără 6 milioane de abonați. Marile servicii de streaming video, precum Netflix și Amazon, sunt prezente în 47% din gospodăriile britanice, un procent care în urmă cu un an era de 39%. (Variety)

Fotografia serii – Cea mai scumpă mașina din lume, Bugatti La Voiture Noire, a fost pusă în vânzare în SUA la prețul de $18,68 milioane:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătății: Propunem ca starea de alertă să fie prelungită cu încă o lună – Cronica serii
Organizația Mondială a Sănătății revine și clarifică un anunț făcut în legătură cu protecția generată de anticorpi – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău