Deficitul bugetar al SUA a depășit $1000 miliarde – Cronica dimineții

1. Deficitul bugetar al SUA a depășit $1000 miliarde pentru primele 11 luni din anul fiscal care se incheie în această lună. Veniturile au crescut cu 3%, până la $3090 miliarde, în timp ce cheltuielile au crescut cu 7%, la $4160 miliarde. (Bloomberg)

2. Un studiu privind piața muncii din România arată că forța de muncă din țară e în declin considerabil din cauza scăderii naturale, cu o scădere a natalității de cinci procente în 20 de ani, dar și din cauza îmbătrânirii populației și a migrației externe. (Link)

3. Nouă universități din România sunt prezente în clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education. Dintre toate, singura care se află în trend ascendent este Academia de Studii Economice din București, care a urcat în intervalul 801–1000, comparativ cu anul trecut, când ocupa un loc în intervalul 1001+. În aceeași categorie se află și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. (Hotnews)

4. Guvernul american ar fi ajuns la concluzia că Israelul este în spatele echipamentelor de ascultare găsite în apropierea Casei Albe și a altor locuri din Washington. (Politico)

5. Alegătorii nord-irlandezi ar vota în proprorție de 51% în favoarea reunificării Insulei Irlanda, în cazul unui referendum pe tema rămânerii sau nu a provinciei britanice în Regatul Unit, relevă un sondaj. (News.ro)

6. Cu ajutorul unor sisteme automatizate și imprimate 3D, sateliții ar putea fi construiți pe viitor direct în spațiu, scoțând din ecuație necesitatea lansării lor la bordul unor rachete și deschizând drumul unor inovații care nu ar fi posibile în urma construirii pe Pământ. (Profit.ro)

7. La presiunea familiilor celor decedați în atentatele de la 11 septembrie 2001, Departamentul de Justiție al Statelor Unite va face public numele unui oficial saudit implicat în atentate. (Reuters)

8. Primăria Aradului va confisca banii cerșetorilor pentru a îi descuraja să mai cerșească pe străzile orașului. (Link)

9. Italia și China au fiecare câte 55 de monumente înscrise pe lista UNESCO, ocupând primul loc în topul țărilor cu cele mai multe astfel de monumente. (Urban.ro)

10. O regiune cu populaţie redusă din sudul Italiei, Molise, oferă nou-veniţilor 700 de euro pe lună, timp de trei ani, în total 25.200 de euro, dacă se mută într-unul din satele sale. (News.ro)

Fotografia dimineții – O mamă din SUA a facut publice fotografiile cu fiul său de patru ani, bolnav de leucemie, susținut de sora sa mai mare. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Negocierile dintre PNL, USR Plus și UDMR au fost suspendate după nici două ore de discuții – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Laura Codruța Kovesi s-a clasat prima în selecția pentru postul de procuror-șef european

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău