Deficitul bugetar pe 2019 ne poziționează pe locul 5 în UE – Cronica dimineții

Stirea noptii: Comandantul Gărzilor Revoluţionare iraniene, generalul Qassem Soleimani, a fost ucis intr-un atac aerian asupra aeroportului din Baghdad. (TimesofIsrael)

1. Deficitul bugetar a fost de 46 miliarde de lei (9,6 miliarde de euro) pe anul trecut. În 2019, la nivelul UE, deficitul bugetar pe cash al României va fi depășit doar de Franța (74,3 miliarde euro), Marea Britanie (echivalent 55,5 miliarde euro), Italia (38,8 miliarde euro) și Spania (29 miliarde euro), țări ale căror economii depășesc chiar și de zece ori pe cea a României. (Profit.ro)

2. CNN a publicat topul minciunilor spuse de președintele Trump în 2019. (Link)

3. Premierul Spaniei, socialistul Pedro Sánchez, a reușit să convingă cel mai mare partid separatist din Catalonia să-i susțină alianța pentru guvernare. (BBC)

4. Parlamentul Turciei a votat legea care-i permite președintelui Erdogan să trimită trupe în Libia. (Reuters)

5. Airbus a devenit cel mai mare producător de avioane din lume, pentru prima oară din 2011, cu 863 de aeronave livrate în 2019, devansând rivalul american Boeing. (Profit.ro)

6. Volkswagen a anunţat că a început negocierile pentru un acord cu proprietarii de automobile diesel din Germania, care solicită în justiţie să fie despăgubiţi din cauza emisiilor poluante ale vehiculelor. (News.ro)

7. Britanicii au consumat mai puțină carne de vită și de porc în 2019, vânzările scăzând cu 4%, respectiv 6,4%, în timp ce produsele alternativă la carne au crescut cu 18%. (TheTimes)

8. Bloomberg a publicat o listă cu 24 de destinații de vizitat în acest an. (Link)

9. Femeile au regizat 12 din cele mai de succes 100 de filme ale anului trecut, un record. (AP)

10. Universul Cinematic Marvel va avea în curând un prim caracter transgender, conform declarațiilor lui Kevin Feige, președintele Marvel Studios. (IGN)

Fotografia dimineții – Fumul degajat de incendiile de pădure din Australia a ajuns în Noua Zeelandă, situată la mii de kilometri, iar gheţarii, care în mod normal sunt albi, au căpătat o nuanţă de culoarea caramelului. Sursa.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Dacia este cea mai mare companie din sud-estul Europei, după venituri – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Ministrul Justiției anunță astăzi noul procuror șef DNA

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău