Deficitul comercial al României a crescut la 12,3 miliarde de euro în primele nouă luni – Cronica dimineții

1. Deficitul comercial al României a crescut la 12,3 miliarde de euro în primele nouă luni, de la 10,2 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, cea mai accentuată depreciere înregistrându-se în relația cu statele UE. (Hotnews)

2. Stenturile și operațiile de bypass coronarian nu sunt mai eficiente decât tratamentul intensiv cu medicamente și un mod de viața sănătos în prevenirea atacurilor de cord și a decesului. Concluziile apar într-un amplu studiu aruncând o nouă lumină asupra unei controverse majore în cardiologie. (WSJ)

3. Senatul american urmează să voteze luni, 18 noiembrie, pentru numirea lui Adrian Zuckerman în funcția de ambasador al Statelor Unite la București, informează site-ul oficial al instituției. (Hotnews)

4. Uber trebuie să plătească taxe în valoare de $649 milioane pentru mai mulți ani în care a clasificat șoferii ca fiind contractori independenți și nu angajați. Decizia autorităților din New Jersey schimbă complet paradigma economiei de tip sharing, folosite în multe domenii de companii ca Uber, Lyft, DoorDash etc. (NYTimes)

5. Peste 200.000 de persoane s-au strâns ieri, în centrul oraşului Praga, pentru a cere demisia premierului miliardar Andrej Babis, acuzat de corupţie. (News.ro)

Bonus: Conservatorii premierului Johnson au 16% peste Laburiști, conform unui sondaj publicat ieri care măsoară intenția de vot pentru alegerile de luna viitoare, din Marea Britanie. (Reuters)

6. Președintele american Donald Trump a cerut Japoniei să își crească de patru ori plățile pentru trupele americane staționate pe teritoriul său, până la $8 miliarde. (Profit.ro)

7. Administraţia Trump va prelungi cu două săptămâni licenţa care permite companiilor americane să continue afacerile cu grupul chinez Huawei Technologies, au declarat două surse apropiate discuţiilor. (News.ro)

8. Numărul americanilor de peste 64 de ani care sunt activi în câmpul muncii s-a triplat în ultimii 30 de ani. (Axios)

9. Bill Gates a redevenit cel mai bogat om de pe planetă după ce acțiunile Microsoft au crescut cu 48% de la începutul anului. Gates, a cărui avere a ajuns la $110 miliarde, l-a depășit pe Jeff Bezos, care are o avere de aproape $109 miliarde. (CNN)

10. O profesoară de la o şcoală din judeţul Brăila a venit la ore având o alcoolemie de 1.18 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. (News.ro)

Fotografia dimineții – Pentru prima oară de la începerea protestelor din Hong Kong, China și-a scos soldații pe străzi. Momentan doar în tricouri și pantaloni scurți și doar pentru a curăța drumurile. Sursa.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Președintele Trump a fost întrebat în direct dacă lucrează pentru Rusia
Premierul Pakistanului avertizează asupra riscului unui război nuclear cu India – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău