Dezvoltatorii de aplicații au câștigat $111 miliarde anul trecut – Cronica de Tehnologie

1. 81.000 de domenii .eu deținute de cetățenii britanici au fost suspendate ca urmare a Brexit-ului. Britanicii au pierdut dreptul de a deține un astfel de domeniu prin ieșirea din UE și, acum, trebuie să dovedească, până la finele lunii martie, că au dreptul de a deține un astfel de domeniu. 50.000 de britanici sunt în pericol de a-și pierde domeniile .eu. (ZDNet)

2. Amazon cumpără 11 avioane Boeing 767-300s, pe care le va recondiționa în scopul transportării mărfurilor. Este prima oară când Amazon face o achiziție de acest gen, după ce în ultimii ani a închiriat avioane. (AP)

3. Dezvoltatorii de aplicații au câștigat $111 miliarde anul trecut, cu 30% mai mult decât în 2019. App Store ($72.3 miliarde) și Google Play ($38.6 miliarde) au crescut în aceeași măsură, astfel că platforma celor de la Apple își menține avansul. App Store a atras cu 87,3% mai mulți bani decât Google Play. (Profit.ro)

4. 8 aplicații de plată chineze au fost interzise de la tranzacții în SUA, după un ordin executiv semnat de Donald Trump cu doar două săptămâni înainte de investirea noului președinte. Printre cele 8 se numără Alipay și WeChat Pay. (Reuters)

5. Cu excepția versiunii mini, seria iPhone 12 este deja considerată un succes, conform unor prime estimări neoficiale. Noua serie de iPhone a reprezentat 76% din vânzările totale de smartphone-uri din SUA în perioada octombrie – noiembrie 2020. Dintre acestea, iPhone 12 mini reprezintă doar 6%, în vreme ce noile modele Pro și Pro Max au fiecare câte 20 de procente din vânzările totale de iPhone-uri. (9to5mac)

6. China vrea să oblige Ant Group să dea acces băncii centrale la datele de credit ale Alipay, aplicație de plăți cu peste un miliard de utilizatori. Autoritățile chineze consideră că Ant Group beneficiază de un avantaj incorect față de competitori și chiar față de bănci. (WSJ)

7. Google va adăuga, în sfârșit, etichete de intimitate aplicațiilor sale de iOS cândva în cursul acestei săptămâni sau a celei viitoare. Gigantul american nu și-a mai actualizat niciuna din numeroasele aplicații pe care le deține din 7 decembrie, înainte să intre în vigoare noua regulă. (TechCrunch)

8. OpenAI a lansat două noi modele de învățare mecanică pentru înțelegerea superioară a textului și imaginilor. DALL·E și CLIP combină elemente din ambele domenii și ajută AI-ul să recunoască mai bine conținutul imaginilor și, în același timp, să înțeleagă sensul frazelor. (Technology Review)

9. Hackerii au accesat datele personale ale 2,5 milioane de abonați ai operatorului italian Ho Mobile, deținut de Vodafone. Pentru evitarea fraudelor, clienților li se oferă acum SIM-uri gratuite. (ZDNet)

10. Verizon renunță la planurile de închidere a rețelei 3G, care trebuia să aibă loc la finalul lui 2020. Pentru a păstra clienții care încă folosesc telefoane 3G, Verizon operează acum, în paralel, trei tehnologii wireless – 3G, 4G și 5G. (Light Reading)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook Dating a fost lansat în Statele Unite – Cronica de Tehnologie
Un startup înființat de Eric Schmidt, fostul CEO Google, testează drone militare într-o suburbie a Silicon Valley – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău