Directorul FBI: TikTok creează preocupări privind securitatea națională a SUA – Cronica de Tehnologie

1. TikTok creează preocupări privind securitatea națională a SUA, afirmă chiar directorul FBI. Acesta crede că există riscul ca guvernul chinez să acceseze datele utilizatorilor, să controleze algoritmul care decide ce postări le sunt afișate utilizatorilor și chiar să compromită dispozitivele acestora. (Reuters)

2. Amazon lansează Amazon Clinic în 32 de state americane, un serviciu care poate fi folosit pentru a găsi furnizori de facilități medicale de la distanță. Acesta nu funcționează deocamdată cu asigurarea medicală, iar prețurile variază în funcție de o multitudine de criterii. (TechCrunch)

3. Tim Cook spune că Apple va folosi cipuri produse la o fabrică din Arizona începând cu 2024. TSMC construiește în prezent o fabrică în Arizona, pe care urmează să o deschidă în 2024 și care va produce la început 20.000 de cipuri de 5nm pe lună. (Bloomberg)

4. Cerebras a anunțat un supercomputer dotat cu 13,5 milioane de nuclee optimizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Numit Andromeda, acesta va oferi o putere de procesare de până la 1 Exaflop. (Tom’s hardware)

5. YouTube implementează funcții de shopping în secțiunea dedicată formatului de clipuri scurte Shorts. În timp ce navighează vertical printre clipurile video, utilizatorii vor vedea produse promovate pe care le vor putea achiziționa. Compania spune și că va plăti creatorilor de conținut 45% din veniturile generate de reclamele din Shorts începând de anul viitor. (Profit.ro)

6. Qualcomm a prezentat chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2, construit pe 4nm, despre care spune că se va găsi pe unele smartphone-uri cu Android încă de anul acesta. Producătorul promite un spor de performanță de 35% pentru procesor, în condițiile unei eficiențe energetice mai bune cu 40% față de modelul anterior. Este primul chipset care suportă Wi-Fi 7. (Profit.ro)

7. RTX 4080 ($1,200) oferă o performanță foarte bună pentru jocurile 4K, iar DLSS 3 (tehnologie care folosește AI-ul pentru a crește FPS-ul) este cu adevărat impresionant. Problemele plăcii video țin de preț și de faptul că este foarte mare. (The Verge, review)

8. Netflix a lansat o secțiune pentru gestionarea centralizată a dispozitivelor conectate la un cont. Accesibilă din pagina de configurare de pe site-ul serviciului, aceasta listează dispozitivele conectate cu opțiunea eliminării celor necunoscute sau care nu mai există. (News.ro)

9. Intel trebuie să plătească VLSI Technology $948.8 milioane pentru încălcarea brevetelor legate de cipuri. Un juriu federal din Texas a ajuns la concluzia că procesoarele Cascade Lake și Skylake încalcă brevetele deținute de VLSI Technology, însă, Intel spune că va face apel. (Reuters)

10. Nike anunță .Swoosh, un magazin online și o platformă de tranzacționare pentru încălțări virtuale, urmând să lanseze o primă colecție în ianuarie. În unele cazuri, pantofii virtuali vor facilita accesul la produse fizice și la evenimente din viața reală. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Interfață creier-computer care decodează în timp real cuvintele din semnalele transmise de creier – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat iOS 15 și iPad OS 15 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău