Donald Trump a ajuns la patru dosare penale – Cronica dimineții

1. Forţele Navale Române au anunţat că nu au fost identificate mine marine în derivă în urma cercetărilor făcute în apropierea ţărmului la Costineşti, precum şi în spaţiul maritim cuprins între Constanţa şi Mangalia. (News.ro)

2. Majoritatea companiilor unicorn din SUA, respectiv startup-uri private cu o valoare de piață mai mare de $1 miliard, au cel puțin un fondator imigrant, potrivit National Foundation for American Policy. India, cu 66 de companii, este țara de origine principală a fondatorilor, dar pe listă apar și șase companii înființate de români. (Economica)

3. Senatorul Daniel Zamfir (PSD) a anunțat că a venit cu o propunere privind impozitarea sistemului bancar, prin care, cu cât ecartul este mai mare între dobânzile pe care băncile le acordă la credite și cele de la depozite, cu atât să plătească un impozit mai mare. El susține că băncile din România au profit triplu față de media europeană, în timp ce cetățenii români plătesc dobânzi triple față de cetățenii din UE. (Profit.ro)

4. Într-o mișcare surprinzătoare, Banca Centrală a Chinei a redus dobânta de referință cu 0,15%, până la 2,5%, pentru împrumuturile pe un an. Este cea mai mare scădere din 2020 până în prezent. Nici unul dintre cei 15 analiști intervievați nu a anticipat această scădere. (Bloomberg)

5. Economia Japoniei a înregistrat, în trimestrul al doilea, o creștere anuală de 6%, mult peste așteptările analiștilor, în special datorită exporturilor. Este al treilea trimestru consecutiv cu creștere. (CNBC)

Din Cronica Sportivă: Naţionala de volei feminin a României va deschide Campionatul European din 2023, marți, de la ora 21:00, în compania Italiei. Partida va avea loc în aer liber, în Colosseum-ul din Verona. News.ro

6. Donald Trump și unii dintre cei mai apropiați aliați ai săi au fost inculpați la Atlanta pentru eforturile de a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020 din Georgia. Este al patrulea dosar penal împotriva fostului președinte (Bloomberg). Trimiterea în judecată l-a ajutat pe Trump. Fostul președinte a urcat în sondaje, a strâns mai mulți bani și a primit sprijinul partidului și al presei conservatoare. (Libertatea)

7. Beth Van Schaack, ambasadorul general al Statelor Unite pentru justiția penală globală și reprezentant al Departamentului de Stat al SUA, și-a exprimat îndoiala că președintele rus Vladimir Putin va fi arestat pentru crime comise în Ucraina cât timp va rămâne în funcție ca șef al statului. (Hotnews)

8. Asociaţia Operatorilor de Turism din Rusia le recomandă rușilor care doresc să obțină viza Schengen în plin război ruso-ucrainean să încerce în Ungaria, Grecia sau Italia, deoarece în acest ţări pot obţine cel mai ușor, potrivit unui articol publicat în paginile ziarului german Die Welt. (G4Media)

9. O formă de terapie genetică, testată în prezent la pacienții cu boala Parkinson, ar putea oferi un tratament unic pentru dependența severă de alcool. (TheGuardian)

10. Senatoarea Diana Șoșoacă a susținut la Școală de Vara a partidului pe care l-a înființat, S.O.S. România, că „latina se trage din limba română”. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Turiștii vizitează sculptura “Fiul Pământului”, din deșertul Gobi, China. Având 15 m lungime, 4,3 m înălțime și 9 m lățime, lucrarea a fost realizată folosind imprimarea 3D. VCG/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Macron: Occidentul ar trebui să ia în considerare garanții de securitate pentru Rusia – Cronica dimineții
Trump nu vrea război cu Iranul – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău