Donald Trump: “Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând” – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă, de preşedintele SUA Donald Trump. Într-o declaraţie dată publicităţii de Casa Albă, preşedintele Donald Trump reafirmă şi întăreşte Parteneriatul dintre SUA şi România. (News.ro)

2. România și SUA vor căuta să evite riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G, se arată într-o Declarație comună semnată în contextul întâlnirii de la Casa Albă dintre președintele american Donald Trump și președintele Klaus Iohannis. (Profit.ro)

3. Circa 47% dintre românii emigrați vor să se întoarcă în țară, conform rezultatelor unui amplu studiu despre diaspora românească. Procentul este cu 10% mai mic decât cel înregistrat în 2017. (Hotnews)

4. România este singura țară din regiune care și-a înrăutățit rezultatele obținute în prima jumătate a anului curent din schimburile comerciale externe. Țara noastra a cea mai mică creștere a exporturilor și cel mai mare avans al importurilor. (Cursdeguvernare)

5. Ritmul de creştere al vânzărilor pe piaţa auto din România s-a temperat în ultimele două luni, dar evoluţia pe primele 7 luni din acest an arată o creştere solidă, de aproape 10%. (News.ro)

6. Doar 10 români au pensii pe merit, bazate pe cât au contribuit, mai mari de 20.000 de lei pe lună. Alte 1.800 de persoane iau pensii speciale peste acest prag. (Economica)

7. Alibaba și-a amânat listarea de $15 miliarde, pe bursa din Hong Kong, din cauza protestelor masive care au loc în oraș de șapte săptămâni. (CNBC)

8. Începând de ieri, Apple Card este disponibil pentru toți posesorii de iPhone din Statele Unite. (9to5Mac)

9. Facebook a început să implementeze ștergerea History-ului anunțată acum un an. Momentan tool-ul este disponibil în Spania, Irlanda și Coreea de Sud. (TheVerge)

10. Warner Bros și Village Roadshow Pictures vor produce un nou film din seria Matrix. Carrie-Anne Moss și Keanu Reeves sunt confirmați că îi vor interpreta pe Trinity și Neo. (Variety)

Fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
Donald Tusk i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru o preşedinţie „energică şi de succes” a Consiliului Uniunii Europene – Cronica dimineții
Împrumuturile de consum au avut, în iulie, cea mai bună lună de la declanșarea pandemiei – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău