Donald Trump îl va primi pe preşedintele Klaus Iohannis, la Casa Albă, în 20 august – Cronica dimineții

1. Preşedintele SUA, Donald Trump, îl va primi pe preşedintele Klaus Iohannis, la Casa Albă, în 20 august, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe. (News.ro)

2. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că sistemul informatic a fost repus în funcțiune, iar serviciile medicale vor fi semnate cu cardul de sănătate. Sistemul a fost blocat aproape 40 de zile. (Profit.ro)

3. Aproape 1,8 miliarde de oameni, din 17 țări, ar putea fi afectați de o criză a apei potabile. (Bloomberg)

4. Novartis, compania producătoare de medicamente, a manipulat datele testelor cu scopul de a obține aprobarea Administrației Americane a Medicamentelor pentru un medicament. Costul acestui medicament este de peste $2 milioane. (NYTimes)

5. Europenii sunt mai ingrijorați de schimbările climatice decât de șomaj, starea economiei sau terorism. (Bloomberg)

6. Al doilea cel mai mare sindicat din Germania, cu două milioane de membri, a anunțat că va participa la greva din septembrie împotriva schimbărilor climatice. (Link)

7. Jumătate din casele britanice au cel puțin un abonament la un serviciu de streaming. (FT)

8. Un pakistanez a mituit cu peste $1 milion mai multi angajați AT&T pentru a instala malware în rețeaua operatorului. Cu ajutorul malware-ului erau decodate iPhone-uri pentru a funcționa în alte rețele. (ZDNet)

9. Vice Media ar putea fi cumpărată de CBS-Viacom pentru $1,5 miliarde. Acum doi ani compania era evaluată la $5,7 miliarde. (VanityFair)

10. Parchetul rus a cerut ieri decăderea din drepturile părintești pentru un bărbat și o femeie care au participat la un protest din Moscova, la finalul lui iulie, împreună cu copilul lor de un an. (Hotnews)

Fotografia dimineții vine de la Moscova:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Apărării: România ”în niciun caz” nu va reveni la stagiul militar obligatoriu – Cronica dimineții
Raed Arafat: Nu demisionez – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău