DoorDash a cumpărat Deliveroo cu £2.9 miliarde – Cronica de Tehnologie
1. OpenAI a renunțat la planurile de a deveni o companie pentru profit și va fi în continuare controlată de o entitate non-profit. Non-profitul va fi un acționar important al noii divizii de business, care va deveni corporație de tip „public benefit”. (News.ro)
2. DoorDash a cumpărat Deliveroo cu £2.9 miliarde. În urma tranzacției, compania americană dobândește acces la nouă piețe europene, ajungând acum să funcționeze în 40 de țări, cu 50 de milioane de utilizatori pe lună. (TechCrunch)
3. Chatboții de AI încearcă să crească implicarea utilizatorilor, în loc să fie mai folositori, spune Kevin Systrom, unul dintre fondatorii Instagram. Fără să ofere exemple concrete, acesta susține că este vorba de o tactică deliberată, pe care dezvoltatorii o împrumută de la platformele de socializare. (TechCrunch)
4. Meta ar putea lansa abonamente pentru AI-ul dezvoltat de companie, spune Mark Zuckerberg. Compania ar urma să folosească un model de business asemănător cu cel de la ChatGPT, unde abonamentele aduc un volum mai mare de utilizare și funcții suplimentare. (News.ro)
5. Un hacker a reușit să spargă și să fure datele TeleMessage, o companie israeliană care vinde clone ale unor aplicații populare de chat. Una dintre acestea era folosită și de oficiali ai administrației americane, printre care Mike Waltz și JD Vance. (Micah Lee)
6. Apple a făcut apel la decizia din procesul cu Epic, unde i-a fost ordonat să permită dezvoltatorilor direcționarea utilizatorilor către sisteme externe de plată. Producătorul iPhone-ului speră într-o decizie favorabilă la instanța superioară, care să-i permită să păstreze controlul asupra plăților și comisioanelor aferente. (The Verge)
7. Donald Trump spune că va prelungi termenul pentru funcționarea TikTok în Statele Unite, dacă nu se va ajunge la un acord în timp util. Platforma chineză funcționează acum pe baza unui ordin executiv care-i dă răgaz să ajungă la un acord pentru vânzarea TikTok US până pe 19 iunie. (News.ro)
8. Gemini va putea fi folosit și de copiii sub 13 ani, dacă accesul acestora este controlat de părinți prin Family Link, anunță Google. Gigantul american le sugerează părinților să discute cu cei mici despre inteligența artificială și să le explice că chatbot-ul nu este o persoană reală. (Profit.ro)
9. Android ar putea primi un nou design anul acesta, care să-l facă la fel de ușor de folosit atât de tineri, cât și de cei peste 45 de ani. Google a publicat din greșeală un anunț despre noul design, înainte de prezentarea oficială care este așteptată peste două săptămâni la Google I/O. (Profit.ro)
10. YouTube a început să testeze în câteva țări un nou abonament, care poate fi folosit de doi oameni. Acesta pare să fie plasat ca preț între abonamentul individual și cel pentru familii. (9to5Google)