Echipa de Robotică a României a obţinut locul întâl la Campionatul Internaţional de la Chicago – Cronca serii

1. Echipa de Robotică a României a obţinut locul întâi la Campionatul Internaţional de la Chicago, care a avut loc pe 16 şi 17 iulie 2021, în format fizic, unde au fost prezente cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii. (News.ro)

2. Premierul Florin Cîţu a anunţat că e la 1 august vor fi noi relaxări legate de pandemie, unele care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar nu vom renunţa deocambdată la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că experţii estimează că, la sfârşitul lunii august, varianta Delta a coronavirusului va deveni dominantă, inclusiv în Europa, menţionând că România va înregistra în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri, lent, dar progresiv. (News.ro)

3. România se îndreaptă spre introducerea administrării unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, a declarat marți premierul Florin Cîțu. Premierul a făcut aceste declarații întrebat de jurnaliști despre stocurile mari de vaccin anti-COVID, spunând că achiziția unui număr mare de doze se justifică și prin necesitatea celei de a treia doze. (Profit.ro)

4. Municipiul Bucureşti este la aproape 47% rată de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă eligibilă cu vârsta peste 12 ani. (G4Media)

5. Vicepremierul Dan Barna a afirmat că în momentul de faţă coaliţia este într-un blocaj cu privire la desfiinţarea SIIJ, deoarece UDMR vrea să o mute sub o altă denumire la Parchetul General, iar PNL este neutru şi ar accepta orice formulă privind desfiinţarea Secţiei speciale. El a mai spus că USR PLUS nu poate accepta ca această Secţie să mai existe, însă discuţiile şi lipsa unui acord arată şi limitele coaliţiei. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Autoritățile malaieziene au confiscat peste 1.000 de sisteme de minare a bitcoinului (în valoare de $1.26 milioane) și le-au distrus. Acțiunea a avut loc după ce minerii de bitcoin au furat, în acest scop, energie în valoare de peste $2 milioane. (CNBC)

6. Numărul firmelor nou-create în România a scăzut cu 18% în timpul pandemiei Covid-19, comparativ cu o creștere medie de 6% la nivel global în ceea ce privește înființarea de afaceri noi. (Profit.ro)

7. Virusologii olandezi trag un semnal de alarmă privind răspândirea variantei Delta mai infecțioasă a coronavirusului în rândul personalului medical și a persoanelor care s-au vaccinat anti-Covid. „Ideea pe care am avut-o la început, că nu mai transmitem virusul după vaccinare, nu pare să fie adevărată pentru varianta Delta. Vedem chiar și persoane care au avut deja o infecție, au fost vaccinate de două ori și sunt testate pozitiv din nou”, subliniază virusologul Matthijs Welkers. (Hotnews)

8. Le Monde a dezvăluit, marţi, că telefonul portabil al preşedintelui Franţei Emmanuel Macron a fost infectat de programul de spionaj informatic Pegasus, dezvoltat de compania israeliană NSO. Potrivit cotidianului, operaţiunea a fost condusă în numele serviciilor de informaţii marocane. (News.ro)

9. Rusia dezvoltă rachete hipersonice pentru a răspunde inclusiv riscurilor generate de SUA şi NATO în domeniul stabilităţii strategice şi pentru a asigura securitatea Federaţiei Ruse, ţinând cont de scuturile antirachetă instalate pe teritoriul României şi al altor ţări din apropierea frontierelor ruse, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Declarația lui vine ca replică pentru Departamentul american al Apărării, care a avertizat că rachetele hipersonice ruseşti comportă riscuri pentru paritatea în domeniul armamentului strategic. (Digi24)

10. Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi Blue Origin, fratele său, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk şi studentul olandez Oliver Daemen au format primul echipaj uman al New Shepard care a pornit marţi, la ora României 16:12, spre orbită. Nava construită de Blue Origin nu a fost pilotată şi a ajuns la o altitudine de 100 de kilometri, cei patru devenind astfel astronauţi. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Deficitul comercial a depășit 5 miliarde euro pe primul trimestru din acest an – Cronica serii
Cronica serii – Tudor Toader vrea un nou procuror general din Mai

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău