Elevii chinezi au avut cele mai bune rezultate din lume la testele PISA – Cronica dimineții

1. Rezultatele testelor PISA arată că elevii chinezi au avut cele mai bune rezultate din lume la citit, matematică și științe. (Bloomberg)

2. Un plin de benzină sau motorină ar putea costa cu 20 de lei mai puțin de la 1 ianuarie, dacă supraacciza la carburanți va fi eliminată, asa cum vrea guvernul Orban. (StirileProtv)

3. Frații Micula și societățile lor au pus sechestru definitiv asupra a 67 de milioane de acțiuni deținute de statul român la Nuclearelectrica, cu o valoare nominală de 10 lei/acțiune. Statul român le datorează celor doi/firmelor lor 395 milioane de euro. (News.ro)

4. Economia Indiei a crescut, în trimestrul 3, cu 4,5%, cel mai scazut ritm din ultimii 6 ani. Este pentru al șaselea trimestru consecutiv când creșterea incetinește. (FT)

5. Democraţii din Camera Reprezentanţilor au publicat un nou raport în care îl acuză pe Donald Trump că a cerut Ucrainei să intervină în alegerile din 2020 în beneficiul său şi că obstrucţionează investigaţia pentru demiterea sa. (News.ro)

6. Senatoarea Kamala Harris și-a anunțat retragerea din cursa internă a Partidului Democrat pentru nominalizarea candidatului care se va confrunta cu Donald Trump, pentru președinția SUA, anul viitor. Harris era a patra favorită în sondaje, după Biden, Warren și Sanders. (Axios)

7. Amazon a anunțat că ziua de luni a fost ziua cu cele mai mari vânzări din istoria companiei, fără să dea detalii despre nivelul vânzărilor înregistrate. (CNN)

8. Pe primele locuri în UE, după ponderea cheltuielilor pentru comunicații (telefoane și servicii) în cheltuielile totale de consum, sunt gospodăriile din Bulgaria (4,8%), Grecia (4,4%) și România (4,1%). (Profit.ro)

9. Sundar Pichai, CEO-ul Google, va prelua si conducerea Alphabet, compania “mama”. Cei doi cofondatori Google, Larry Page și Sergey Brin, au anuntat că se retrag de la conducerea Alphabet, adăugând însă că vor rămâne „implicați în mod activ”. (Link)

10. Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, au dat primul interviu pentru televiziune, împreună. Zuckerberg a vorbit puțin și despre cina pe care a avut-o cu președintele Trump, în octombrie. (CBSNews)

Fotografia dimineții – Președintele Iohannis a discutat cu președintele Trump la recepția oferită aseară, la Londra, de regina Elisabeta a II-a:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii: Susțin o lege a vaccinării – Cronica dimineții
Atac terorist asupra Ambasadei României la Kabul – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău