Elevii români sunt atacați în școlile din Anglia și Scoția – Cronica serii

1. Elevii care provin din ţări est-europene, în principal din România şi Polonia, şi învaţă în şcoli din Anglia şi Scoţia se confruntă cu un grad tot mai crescut de rasism şi xenofobie. Unii dintre ei îşi acuză profesorii că nu reuşesc să îi apere şi că o parte se comportă similar. (News.ro)

2. Volatilitatea crescută de pe piețele de capital a scos la iveală un refugiu neașteptat într-un „colț sărac și instabil politic al Europei”, scrie Bloomberg despre bursa de la București. În primele 6 luni indicele BET a crescut cu 20%. (Profit.ro)

3. Ministerul Justiţiei propune înăsprirea pedepselor pentru lipsire de libertate în mod ilegal, incriminarea separată a răpirii, dar şi înăsprirea condiţiilor liberării condiţionate. (News.ro)

4. Datoria guvenamentală a Statelor Unite va crește de la 79% din PIB, cât este acum, la 95%, în 2029. Va fi cel mai ridicat nivel înregistrat după al Doilea Război Mondial. (WSJ)

5. Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, după ce ar fi primit 1,2 milioane de euro. (News.ro)

6. Forțele israeliene desfășurate în zona Înălțimilor Golan au tras din eroare asupra unui avion civil israelian pe care l-au confundat cu un avion inamic. (Profit.ro)

7. Luna aceasta se împlinesc 400 de ani de când a început comerțul cu sclavi în Statele Unite. (NYTimes)

8. Cannabisul ar putea fi tratamentul pentru cancerul la pancreas după ce tumoarea a dispărut la șoarecii tratați cu produse pe bază de marijuana. (Link)

9. Ceasurile inteligente, smartphone-urile, căștile fără fir și alte instrumente similare îi ajută pe elevii și studenții americani să copieze la examene. (USAToday)

10. Două din sport: 1. Clubul Universitatea Craiova a anunţat că Victor Piţurcă a devenit managerul echipei. 2. În aceasta seara FCSB joaca, la Giurgiu, meciul tur din playoff-ul Europe League, împotriva portughezilor de la Vitoria Guimaraes. Meciul începe la 21.30 și va fi transmis de ProTV. Puteți citi aici Cronica Sportivă de astăzi.

Fotografia serii – Coperta ultimului număr din Bloomberg BusinessWeek:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Guvernul invită la dialog pe modificarea legilor justiției
Guvernul contestă la Curtea Constituțională moţiunea de cenzură iniţiată de PSD – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău