Elon Musk a încercat să oprească Google să achiziționeze DeepMind – Cronica de Tehnologie

1. Producătorul chinez de cipuri SMIC este acuzat că a încălcat sancțiunile când a furnizat cipuri pentru cel mai nou smartphone Huawei. Există deja voci în rândul politicienilor americani care cer oprirea completă a exporturilor către SMIC și Huawei. (Tom’s Hardware)

2. SK Hynix investighează modul în care unul din cipurile sale de memorie a ajuns să fie folosit de Huawei pe noul smartphone Mate 60 Pro. Oficial, producătorul coreean de cipuri nu a mai exportat cipuri către Huawei, în urma restricțiilor impuse de Statele Unite. (Nikkei)

3. Tesla va instala 20.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice la 2.000 dintre proprietățile Hilton din SUA, Canada și Mexic, începând de anul viitor. Directorul de brand al Hilton spune că disponibilitatea acestor stații joacă deja un rol important în realizarea rezervărilor. (CNBC)

4. Anul trecut, Elon Musk a cerut inginerilor Starlink să oprească funcționarea rețelei în apropierea Crimeei, pentru a împiedica atacurile cu drone ale Ucrainei asupra navelor rusești. Din această cauză, dronele submarine pierdeau conexiunea în apropierea țintelor și renunțau la atac. (The Guardian)

5. BMW va folosi soluțiile cloud dezvoltate de Amazon pentru a-și dezvolta sistemul de asistență semi-autonomă ADAS. În același scop, din 2025, producătorul german se va baza pe platforma Snapdragon Ride, de la Qualcomm. (CNBC)

6. Elon Musk a încercat să oprească Google să achiziționeze DeepMind și a vrut să cumpere chiar el compania britanică de inteligență artificială, conform biografiei scrise de Walter Isaacson. Cartea descrie și discuțiile contradictorii avute de Elon Musk cu Larry Page, pe tema pericolelor inteligenței artificiale. (BI)

7. Apple a lansat un update care rezolvă două vulnerabilități folosite în atacuri cu Pegasus. Vulnerabilitățile, care facilitau atacuri ce nu necesitau vreo acțiune din partea utilizatorului, afectau smartphone-urile, tabletele, Mac-urile și smartwatch-urile companiei. (News.ro)

8. Propaganda chineză folosește inteligența artificială pentru a crea campanii credibile de manipulare pe rețelele sociale, avertizează Microsoft. Vizualele, create cu ajutorul AI-ului, pe teme care crează disensiuni în Statele Unite, reușesc să genereze un engagement mare, care ajută la viralizarea postărilor. (Cyberscoop)

9. eBay a lansat un instrument care poate crea automat pagini de produse pornind de la simple imagini. Bazat pe inteligența artificială, acesta generează informații precum titlu, descriere, categorie și preț, fiind disponibil pe iPhone. (TechCrunch)

10. Google a lansat un pachet de update-uri de securitate pentru Android, care repară nu mai puțin de 33 de vulnerabilități. Printre acestea s-a numărat și o gaură de securitate de tip 0-day, care a fost deja exploatată de hackeri într-un mod targetat. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
Homeland Security vrea ca și cetățenii americani să fie supuși scanării faciale la vamă – Cronica de Tehnologie
Microsoft lansează Family Safety pe Android și iOS în formă de preview – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău