Elon Musk: Scăderea populației, cea mai mare problemă a următorilor 20 de ani – Cronica dimineții

1. Cea mai mare problemă a omenirii, în următorii 20 de ani, va fi scăderea populației, a declarat Elon Musk la discuția de ieri, cu Jack Ma, fondatorul AliBaba. (Quarz)

2. Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, reiterează că nu se va retrage din cursa pentru preşedinţia României. „Eu am intrat în cursa prezidenţială, merg mai departe şi nu răspundem şantajului.” (News.ro)

3. Perioada de peste 70 de ani de pace de care s-a bucurat Europa de Vest după cel de-al Doilea Război Mondial a creat un dezechilibru potențial periculos pentru economie, consideră Ewald Nowotny, guvernatorul băncii centrale a Austriei și membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene. (Profit.ro)

4. Nu există o genă care favorizează relațiile sexuale cu un partener de același sex, conform unui studiu realizat pe aproape 500.000 de persoane. Există însă factori genetici care influențează 25% din comportamentul sexual gay. (BBC)

5. CNAIR a anunţat că s-au depus zece oferte pentru construcţia secţiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Piteşti. Valoarea contractului este de 2 miliarde lei, fără TVA. (News.ro)

6. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a încercat să blocheze o întâlnire între Donald Trump și ministrul iranian de externe, Javad Zarif, la reuniunea G7. În timp ce Netanyahu îl caută pe Trump la telefon, aviația israeliană bombarda ținte iraniene în Siria, iar drone atacau cartierul general Hezbollah din Liban. (Axios)

7. Liderul celui mai important grup de rebeli din Columbia, FARC, a făcut apel la reluarea luptelor, la trei ani de la semnarea acordului de pace cu guvernul. (Axios)

8. 13% din companiile americane cu operațiuni în China și-au mutat sau au în plan ieșirea de pe piața chineză. Doar 3% vor reloca în SUA ce au în China. Președintele Trump a cerut, săptămâna trecută, exitul din China al companiilor americane. (Link)

9. Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea al US Open. Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (4), de americanca Taylor Townsend, venită din calificări, în turul al doilea al US Open. Mai multe știri din sport în Cronica Sportivă.

10. Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, şi-a anunţat, pe Facebook, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. (News.ro)

Fotografia dimineții – Elon Musk și Jack Ma la dezbaterea despre AI:

Ți-ar mai putea plăcea
Programele de vaccinare împotriva pojarului sau a poliomielitei au fost oprite din cauza pandemiei în mai multe țări – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Eugen Teodorovici vrea să elimine prețurile in euro

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău