Elveția va renunța la controlul pașapoartelor pasagerilor din România din 31 martie – Cronica de Turism

1. Elveția a confirmat că nu va mai solicita actele de identitate ale pasagerilor care sosesc din România și călătoresc cu avionul începând din 31 martie, când țara noastră va intra în spațiul Schengen pe cale aeriană. (Schengen Visa Info)

2. Noul terminal T4 al aeroportului din Iași a fost finalizat și va începe operațiunile pentru pasageri în 31 martie 2024, simultan cu intrarea României în spațiul Schengen pe cale aeriană. Noul terminal are o capacitate de 3,5 milioane de pasageri pe an. (Boarding Pass)

3. Compania aeriană Lufthansa va renunța la ruta Cluj-Napoca – Frankfurt începând din 31 martie întrucat aceasta „nu s-a dezvoltat economic în ultimele luni”. Niciun alt operator aerian nu operează în prezent aceasta rută, iar Lufthansa mai zboară de la Cluj-Napoca doar spre Munchen. (Boarding Pass)

4. Tarom a lansat campania promoțională „Vacanțe la înălțime”. Până în 28 ianuarie călătorii pot cumpara bilete la preț special pentru călătoriile programate în perioada 1 iunie – 30 septembrie spre destinații precum Atena, Belgrad, Istanbul sau Salonic (109 euro dus-întors), Bruxelles, Budapesta, Roma, Praga sau Sofia (139 euro dus-întors), respectiv Amsterdam, Paris, Frankfurt, Londra, Madrid sau Nisa (179 euro dus-întors). (Tarom)

5. Sindicatul mecanicilor de locomotivă din Germania a declanșat o nouă grevă feroviară în Germania, care durează șase zile și se va încheia luni, 29 ianuarie. Aceasta devine cea mai îndelungată grevă feroviară din Germania din ultima perioadă. (Club Feroviar)

6. Aproximativ 12.000 de angajați ai aeroporturilor din Finlanda vor face o grevă de două zile în perioada 1-2 februarie, ceea ce va perturba traficul aerian. (Schengen Visa Info)

7. Numărul turiștilor din Delta Dunării a scăzut anul trecut cu cel puțin 40% față de cel din anul precedent, pe fondul războiului din Ucraina, însă operatorii turistici sunt optimiști că cererea va reveni la normal în acest an. (Profit)

8. Aeroportul din Viena va fi extins cu un nou terminal de 70.000 de metri pătrați care va beneficia de conexiune rapidă către actualele porți de îmbarcare F, G și D, iar controlul de securitate va fi de asemenea mutat în acest nou terminal. Lucrările sunt programate să fie finalizate în 2027. (Business Traveller)

9. 24,6 milioane de pasageri au tranzitat în 2023 aeroporturile din România, în creștere cu 17% comparativ cu 2022 și cu 6% mai mare decât în 2019, ultimul an pre-pandemic. 59% din trafic a fost înregistrat de aeroportul Henri Coandă din București (14,6 milioane de pasageri), în timp ce podiumul este completat de aeroporturile din Cluj-Napoca (3,2 milioane) și Iași (2,3 milioane). (Asociația Aeroporturilor din România)

10. Travelator propune o vacanță în Tenerife pentru 324 de euro de persoană. Prețul include transport dus-întors cu Wizz Air pentru 128 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Hotel El Sombrerito pentru 392 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 5 – 12 februarie 2024. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Valabilitatea certificatelor de vaccinare, prelungită până în 30 iunie 2023 – Cronica de Turism
Air Seychelles a anunțat că va opera zboruri charter între București și Insulele Seychelles în perioada 30 aprilie – 17 mai – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău