Ethereum Foundation va lansa Ethereum 2.0 pe 1 decembrie – Cronica de Tehnologie

1. Astronomii au detectat, pentru prima oară în Calea Lactee, emisii radio rapide (care durează între o fracțiune de milisecundă și câteva milisecunde, dar sunt foarte puternice). Explicațiile științifice pentru astfel de semnale iau în calcul numeroase variante, de la explozia unei stele, la tehnologii extraterestre, însă, descoperirea sursei este extrem de dificilă. (The Independent)

2. Disponibilitatea iPhone 12 ar putea fi afectată de stocurile insuficiente de cipuri. Pandemia și nevoia mai mare de cipuri pentru telefoanele cu 5G sunt cauzele principale, însă, în cazul unor stocuri insuficiente, Apple va avea prioritate în fața altor producători. (Profit.ro)

3. Referendumul din California privind încadrarea șoferilor Uber și Lyft a dat câștig de cauză celor două companii, care au aproape 58% după numărarea a peste 80% din voturi. Șoferii vor primi o serie de noi facilități, dar nu vor avea parte de toate beneficiile angajaților, iar Uber și Lyft vor face economii de peste $100 milioane pe an, conform unei estimări. (Bloomberg)

4. Ethereum Foundation va lansa Ethereum 2.0 pe 1 decembrie, dacă va ajunge până atunci să aibă 16.384 de validatori. Fiecare validator trebuie să aibă 32 de monede (aproximativ $12,700) pentru a se ajunge la $209 milioane. În noua versiune, în loc de minare, monedele stau la baza funcționării rețelei. (Decrypt)

5. AMD și-a mărit cota pe piața procesoarelor în Q3 la 22.4%, în creștere cu 6.3% față de anul trecut, câștigând procente pe toate sectoarele în care concurează cu Intel. Este cea mai mare cotă pe care AMD o are pe piața procesoarelor din 2007, iar viitorul Ryzen 5000 este așteptat să ajute și mai mult compania. (Tom’s Hardware)

6. Renault Nissan Mitsubishi Alliance și Volkswagen Group au avut vânzări mai mari de mașini electrice decât Tesla în Europa de Vest, începând cu luna august a anului trecut. Cota Tesla în această regiune a scăzut în 2019 de la 33.8% la 13.5%. (Cnet)

7. Turcia a amendat Twitter, Facebook, Instagram, Periscope și TikTok cu câte $1.2 milioane pentru că nu au numit un reprezentant local până la 2 noiembrie, așa cum prevede o nouă lege, prin care Guvernul are mai multă putere asupra conținutului online. (WSJ)

8. Cercetătorii au descoperit o nouă metodă prin care pot transforma electricitatea în hidrogen sau produși chimici, folosind doar microunde. Eliminarea firelor și a electrozilor din acest proces poate aduce beneficii majore în mai multe industrii, inclusiv auto și cea chimică. (TechXplore)

9. Folosirea recunoașterii faciale de poliție și alte instituții locale a fost interzisă prin vot în statele americane Portland și Maine. Cetățenii supuși recunoașterii faciale pot acum cere daune civile de peste $1,000. (The Verge)

10. Spotify funcționează nativ pe Apple Watch, transmițând acum muzica direct către căști, prin Bluetooth, fără ajutorul iPhone-ului. Noua facilitate este disponibilă pe Watch Series 3 sau modelele mai noi, cu watchOS 6.0 sau o versiune mai nouă și necesită o conexiune Wi-Fi. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
NASA va măsura cu un satelit calitatea aerului din zona Americii de Nord – Cronica de Tehnologie
Microsoft Word pentru Android a depășit pragul de 1 miliard de instalări – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău