Eugen Teodorovici a anunţat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD – Cronica dimineții

1. Guvernul a reglementat, printr-o ordonanță de urgență, posibilitatea reducerii timpului de muncă, acordarea unor indemnizații pentru zilieri și sezonieri, precum și încurajarea telemuncii. Aproximativ 700.000 de persoane vor beneficia de noile măsuri adoptate, impactul bugetar fiind estimat la 2,4 miliarde lei. Acest program a mai fost anunțat ca aprobat și săptămâna trecută. (Profit.ro)

2. Generalul James C. McConville, șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA, a anunțat vineri că Washingtonul va crește numărul soldaților care sunt trimiși în sistem rotațional în România, după retragerea celor aproape 12.000 de militari americani din Germania. (EuropaLibera)

3. Eugen Teodorovici a anunţat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat. Termenul-limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru Congresul PSD, pe care social democrații intenționează să îl organizeze în data de 22 august, a fost vineri, ora 16:00. (Link)

4. Grecia a închis frontierele terestre pe timpul nopții, mai puțin pe cea cu Bulgaria, după un val de îmbolnăviri COVID-19. (Libertatea)

5. Numărul tranzacțiilor imobiliare a reintrat pe scădere, în luna iulie, cu 1,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 50.000 de tranzacții. În luna iulie s-au consemnat cele mai multe tranzacții imobiliare din acest an. Spre comparație, vârful anului trecut a fost atins în octombrie, la fel ca și un an mai devreme. (Profit.ro)

Una din Cronica Externă: Departamentul de Justiție al SUA a inițiat o acțiune de confiscare a bunurilor imobiliare americane ale unui puternic magnat ucrainean, conectat cu președintele Ucrainei Vladimir Zelensky. Au fost țintite proprietăți comerciale aflate în Texas și Kentucky aparținând unei companii controlată de Ihor Kolomoysky, la două zile după ce agenți FBI au investigat birourile lui Kolomoysky și ale partenerilor săi în Miami și Cleveland. Kolomoysky a fost acționar în CME, compania care deține televiziunile ProTV. (Link)

6. Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene intenţionează să organizeze, în septembrie, o reuniune prin videoconferinţă între liderii Uniunii Europene şi ai Chinei, afirmă surse guvernamentale de la Berlin. (Hotnews)

7. O companie americană cu legături în armată și în serviciile de informații se promovează anunțând că prin intermediul softului dezvoltat pot monitoriza locația și “deplasarea” a sute de milioane de telefoane mobile din întreaga lume. (WSJ)

8. Dobânda pentru creditele ipotecare pe 30 de ani, în SUA, a atins un nou record săptămâna aceasta, ajungând la 2,88%. Este cel mai redus nivel înregistrat în ultimii aproape 50 de ani. (CNN)

9. Olympique Lyon şi Manchester City s-au calificat aseară în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, trecând în optimi de Juventus Torino, respectiv de Real Madrid. Manchester City a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Real Madrid, iar Lyon a pierdut la Torino cu 2-1. Leipzig, Atletico Madrid, Atalanta şi PSG s-au calificat în optimi în martie, înainte de întreruperea competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus. Partidele Bayern Munchen – Chelsea Londra (în tur 3-0 pentru Bayern) şi FC Barcelona – Napoli (în tur 1-1) se vor disputa în această seară. (News.ro)

10. Cele două procesiuni religioase care se organizau, în mod tradiţional, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, de la Gherla spre Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, nu vor avea loc în acest an. Participanţii la slujbele din 15 august vor avea obligaţia să poarte masca de protecţie. A fost interzis comerţul în zonă și distribuirea de hrană credincioşilor. Pelerinii se vor închina la icoana Maicii Domnului „făcătoare de minuni” de la distanţa de 1,5 metri. (G4Media)

Fotografia dimineții – O clădire din Tel Aviv luminată în culorile din drapelul Libanului, în semn de solidaritate:

Ți-ar mai putea plăcea
Agenție ONU despre refugiații din Ucraina: Cea mai rapidă și mai mare strămutare de oameni din Europa de la al Doilea Război Mondial – Cronica dimineții
Ministerul Finanțelor: Analizăm că împrumuturile acordate firmelor cu dificultăți de finanțare să poată fi convertite ulterior în acțiuni – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău