Eurobarometru: Peste un sfert dintre români cred că situaţia locului lor de muncă va fi mai rea în următoarele 12 luni – Cronica dimineții

1. Investițiile străine directe au ajuns la 3,962 miliarde de euro în primele șapte luni, comparativ cu 1,222 miliarde de euro în perioada similară din 2020, reprezentând o creștere de 224%, potrivit datelor Băncii Naționale a României. (Profit.ro)

2. Peste un sfert dintre români (26%) cred că situaţia locului lor de muncă va fi mai rea în următoarele 12 luni, de aproape trei ori mai mult față de media la nivelul Uniunii Europene (9%), potrivit datelor unui Eurobarometru dat publicităţii luni de Comisia Europeană. Aproape jumătate dintre români (47%) anticipează că economia îşi va reveni de pe urma impactului pandemiei de COVID-19 în 2023 sau mai târziu. (Digi24)

3. Ministerul Muncii vrea ca beneficiarii de ajutoare sociale să le piardă dacă nu merg la programul educațional ”A doua șansă” sau dacă absentează nemotivat la convocările agenției pentru forța de muncă, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență transmis Comitetului Economic și Social. (G4Media)

4. Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a anunțat luni că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a transmis că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru România va fi aprobat în curând. (Hotnews)

Din Cronica Sportivă: Astăzi debutează sezonul 2021/2022 al Ligii Campionilor, cu meciurile din grupele E-H, respectiv:
-în grupa E: Barcelona – Bayern Munchen și Dinamo Kiev – Benfica Lisabona, ambele de la ora 22.00;
-în grupa F: Young Boys Berna – Manchester United (de la ora 19.45) și Villarreal – Atalanta (de la ora 22.00);
-în grupa G: Sevilla – FC Salzburg (de la ora 21.45) și Lille – Wolfsburg (de la ora 22.00);
-în grupa H: Chelsea – Zenit St. Petersburg și Malmo – Juventus, ambele de la ora 22.00.

5. Rezerva Federală din New York estimează, pentru SUA, o inflație de 5,2% peste un an și 4% peste 3 ani. Prețurile la alimente, chirii și servicii medicale vor crește considerabil. (Reuters)

6. Inflația anuală pentru produsele angro din Germania a ajuns la 12,3% în august. Este cea mai mare creștere înregistrată din octombrie 1974, de la criza petrolului. (Link)

7. Premierul conservator al Norvegiei, Erna Solberg, și-a recunoscut înfrângerea după alegerile generale de ieri. O coaliție de centru stânga, condusă de liderul partidului Muncii ar putea forma guvernul. (Reuters)

8. Cel puțin 5,8 milioane de utilizatori Facebook sunt exceptați de la regulile platformei de socializare. Aceștia, în general vedete, sportivi sau politicieni, au fost incluși într-un program numit “XCheck”, beneficiind de excepții de la regulile platformei. Astfel, mesajele de hărțuire sau chiar incitare la violență postate de “elite” nu au fost cenzurate de moderatorii Facebook. (WSJ)

9. Industria cărnii produce 35% din totalul emisiilor de gaze generate de activitatea umană pe planetă. Concluzia apare într-un studiu care mai arată că întreg lanțul producerii de carne, la nivel global, generează o cantitate mai mult decât dublă de gaze comparativ cu volumul produs de SUA. (TheGuardian)

10. O companie americană își propune să readucă la viața mamuții în șase ani. Această specie a fost aproape exterminată acum 10.000 de ani, ultimele exemplare dispând în urmă cu 4000 de ani. Compania vrea să modifice genetic elefantul asiatic, în laborator, pentru a obține un mamut. (CNBC)

Fotografia dimineții – Democrata Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Congresului american, a purtat o rochie la Met Gala pe care scria „TAX THE RICH”:

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban: Alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Nasdaq iese din bear market după o creștere de peste 20%

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău