Eurostat: Peste 20% dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 20-34 de ani nu lucreză și nu urmează studii sau cursuri de formare – Cronica dimineții

1. Peste 20% dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 20-34 de ani nu lucreză și nu urmează studii sau cursuri de formare, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2020. România ocupă locul al cincilea în Uniunea Europeană în funcție de ponderea tinerilor neangajați care nu sunt înscriși la nicio formă de învățământ, cu un procent de 20,2%. (Profit.ro)

2. Un sondaj realizat de INSCOP, care urmărește evoluția votului în perioada mai 2019 – iunie 2021, arată următorul clasament valabil luna trecută: PSD 30,2%, PNL 26,6%, AUR 14,2 la sută iar USR PLUS 13,2 %. (G4Media)

3. Economia Chinei a crescut cu 7,9%, în ritm anual, în trimestrul doi. În primul trimestru al acestui an, PIB-ul Chinei a înregistrat o creștere de 18,3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. (WSJ)

4. Consiliul Naţional al Elevilor critică ideea organizării examenului de admitere pe liceu, susţinând că interesul superior al elevului este să aibă dreptul de a alege. (News.ro)

5. Preşedintele Sindicatului Liber Metrou, Ion Rădoi, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, care l-au audiat miercuri în dosarul vizând infracţiuni de corupţie în care au avut loc percheziţii în Bucureşti şi în Prahova şi Ilfov. La ieşirea de la DNA, Rădoi a fost aşteptat de sindicalişti. (News.ro)

6. Cercetătorii din California au anunțat că au dezvoltat și testat cu succes un implant în creier care transformă semnalele creierului în cuvinte, pe un calculator. Reușita marchează un prim pas în dezvoltarea unei tehnologii care ar putea ajuta, în viitor, oamenii să vorbească prin gândire. (WSJ)

7. Covid-19 este o boală ce poate fi persistentă şi genera simptome de lungă durată, potrivit unui studiu realizat de cercetători elveţieni care arată că peste un sfert dintre bolnavii adulţi care au depăşit boala au prezentat simptome chiar şi după şase luni. (Hotnews)

8. 93.000 de americani au murit anul trecut din cauza supradozelor de opioide și droguri. Comparativ cu 2019 s-a înregistrat o creștere de aproape 30%, care arată impactul pandemiei asupra dependenților, inclusiv prin izolare și blocarea accesului la tratament. (AP)

9. Aproape 1.000 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 după ce au participat un festival de muzică organizat în oraşul olandez Utrecht, iar cifra ar putea creşte, susțin autorităţile sanitare locale. La eveniment au luat parte aproximativ 20.000 de oameni. (Digi24)

10. Johnson & Johnson a anunțat retragerea spray-urilor Neutrogena și Aveeno, pentru protecția solară. În aceste produse a fost detectat benzen, o substanță care poate produce cancer. Consumatorilor li s-a cerut să nu mai utilizeze aceste produse. (USAToday)

Fotografia dimineții – Ion Rădoi protejat de sindicaliști, aseară, la ieșirea de la DNA. Ilona Andrei, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Emmanuel Macron a fost reales președinte al Franței – Cronica dimineții
Managerul spital: Vârsta de debut în consumul de droguri „a scăzut dramatic”, la numai 10-12 ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău