Experti: Eliminarea afecțiunilor genetice prin modificarea embrionilor umani nu este o tehnică sigură – Cronica de Tehnologie

1. T-Mobile lansează un program în valoare de $10.7 miliarde prin care oferă studenților acces la hotspot-uri wireless și 100 GB pe an de date gratuit, plus laptopuri și tablete la preț de achiziție. “Project 10Million” urmărește să conecteze câți mai mulți studenți care nu pot urma cursurile online. (GeekWire)

2. Eliminarea afecțiunilor genetice prin modificarea embrionilor umani nu este o tehnică sigură, avertizează experții, care recomandă ca astfel de operații să nu se facă până când tehnologia nu devine mai eficientă și mai fiabilă. În stadiul actual, cred cei 18 oameni de știință care au emis avertismentul, tehnologia poate introduce modificări neașteptate. (Axios)

3. Obiectele din apă plutesc cu capul în jos atunci când lichidul este supus unei puternice vibrații verticale, demonstrează un experiment recent, care completează o serie de cercetări din anii ‘50, care arătau cum, în aceleași condiții, apa se poate ridica deasupra aerului. În noul experiment, sistemul aer-apă-obiect arată “ca și cum gravitația ar fi inversată”. (Nature)

4. Numărul release-urilor piratate a scăzut foarte mult, după o acțiune a autorităților americane, care a vizat mai multe comunități cunoscute în zona piratării conținutului și care s-a soldat cu închiderea câtorva zeci de site-uri. Cea mai lovită a fost categoria serialelor. (TorrentFreak)

5. Fortnite avea 116 milioane de utilizatori pe iOS, care au devenit victime ale conflictului cu Apple. Numărul celor care joacă Fortnite pe iOS, care reprezintă aproape o treime din totalul utilizatorilor, a scăzut cu 63% de când jocul a fost eliminat din App Store. Faptul că aceștia nu mai au nicio posibilitate de a instala jocul este unul din argumentele folosite de Epic în instanță împotriva Apple. (The Verge)

6. Amazon a șters 20.000 de review-uri postate de unii dintre cei mai importanți contribuitori din Marea Britanie, după ce s-a constatat că aceștia erau plătiți pentru review-uri de 5 stele. Cel mai important reviewer a primit doar în luna august produse în valoare de £15,000 pentru review-urile publicate. (FT)

7. Alibaba investește încă $1B în firma chineză de curierat YTO Express. Cota Alibaba a crescut după această investiție de la 10,5% la 22,5%. (FT)

8. LG confirmă numele smartphone-ului cu două ecrane pe care-l va lansa pe 14 septembrie – Wing. Este un device cu două ecrane atipic, care nu apelează la pliere. În schimb, ecranele sunt plasate unul pe celălalt, iar cel de deasupra se rotește la 90 de grade și poate fi folosit, în paralel cu al doilea ecran, în mod landscape. (The Verge)

9. FCC a calculat că eliminarea echipamentelor Huawei și ZTE din rețelele americane de comunicații va costa micii operatori $1.8 miliarde, dintre care statul va rambursa în jur de $1,6 miliarde. (The Verge)

10. Divizia de mașini autonome a Yandex va fi separată de compania principală, a anunțat compania rusească care o împarte cu Uber. Cu aceeași ocazie, Yandex investește încă $150 milioane în divizie și cumpără o parte din acțiunile deținute de Uber. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple pregătește primul upgrade major pentru iPad Pro – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință au reușit să dezvolte roboți minusculi, din celule traheale umane, care pot să repare țesutul neuronal deteriorat – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău