Facebook a avut, din nou, probleme tehnice – Cronica de Tehnologie

1. Facebook a avut, din nou, probleme tehnice, de vină fiind de această dată o operațiune de mentenanță. Toate produsele companiei, inclusiv WhatsApp și Instagram, au avut dificultăți în afișarea imaginilor vreme de o zi întreagă. (The Verge)

2. Autoritatea privind concurența din Marea Britanie a început o investigație asupra modului în care Google și Facebook se folosesc de datele personale colectate pentru a-și crea o poziție dominantă în piața de advertising digital. Competition and Markets Authority va analiza dacă cele două companii au abuzat de puterea ce o au în piața britanică din care dețin 70%. (The Guardian)

3. Amazon păstrează înregistrările audio făcute de Alexa pe termen nelimitat. Acestea rămân pe serverele companiei chiar dacă utilizatorii le șterg de pe dispozitivele personale. (Cnet)

4. Huawei este considerată și tratată în continuare ca un risc de securitate pentru Statele Unite, confirmă un oficial guvernamental după ce președintele Donald Trump a lăsat recent de înțeles că s-ar putea renunța la unele din interdicțiile care vizează compania chineză. (Reuters)

5. Aplicația de email Superhuman anunță ca a încetat să mai urmărească activitățile utilizatorilor săi prin intermediul pixelilor invizibili. Dezvoltatorul a dezactivat funcția de confirmare a citirii mesajelor trimise, cea care includea pixelii invizibili și care era activată în mod implicit. (Superhuman)

6. HP și Dell, producători care dețin împreună 40% din piața de PC-uri, alături de Microsoft și Amazon, iau în calcul mutarea unei capacități importante de producție din China. Ca și alte companii, acestea încearcă se protejeze de o eventuală escaladare a ostilităților în războiul comercial dintre Statele Unite și China. (Nikkei)

7. Waymo a primit aprobarea oficială pentru a derula în California un program pilot de transport cu mașini autonome. Pentru început, doar angajații companiei și invitații acestora, vor putea fi pasageri. (The Verge)

8. Guvernul din Myanmar a oprit internetul din regiunea Rakhine într-o încercare de a ține ascunse de restul lumii războiul de gherilă și purificarea etnică. În 8 orașe din aceeași regiune a fost blocat și semnalul mobil din 21 iunie. Din 2017, peste 700.000 de musulmani au fost expulzați în ceea unii oficiali de ONU numesc genocid. (NY Times)

9. Serviciul chinez de ride-hailing Didi Chuxing a renunțat la peste 300.000 de șoferi care nu corespund noilor standarde de securitate ale companiei. Chinezii au început de anul trecut să-și evalueze mult mai strict șoferii, după ce au avut loc două incidente care s-au soldat cu moartea pasagerilor. (TechCrunch)

10. Peste 200 de mari companii cer Curții Supreme din Statele Unite să recunoască drepturile minorităților sexuale în condițiile în care se apropie termenele pentru trei înfățișări importante în această materie. Printre cele 200 de companii se numără Adobe, Amazon, Apple, Dropbox, eBay, Facebook, Google, IBM, Lyft, Microsoft, Mozilla, Pinterest și Uber. (Axios)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Brokerii de date din SUA vând baze de date pentru targetarea femeilor gravide și a persoanelor care caută produse de maternitate – Cronica de Tehnologie
Cea mai nouă versiune de Firefox blochează trackerele rețelelor sociale – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău