Facebook anunță Horizon, o „lume” virtuală ce va fi lansată în beta anul viitor – Cronica de Tehnologie

1. Facebook anunță Horizon, un masiv mediu de realitate virtuală în cadrul căruia utilizatorii se vor juca, vor socializa și vor putea construi lumi proprii folosind un avatar personal. Horizon va fi lansat în versiune closed beta anul viitor și va lua locul platformelor actuale de VR, Facebook Spaces și Oculus Rooms, care vor fi închise pe 25 octombrie. (TechCrunch)

2. Amazon lansează Echo Frames, o pereche de ochelari cu Alexa care costă $249. Ochelarii includ microfoane pentru comenzi vocale și pot livra notificări, însă nu au camere sau display ca ochelarii de realitate augmentată. (VentureBeat)

3. Oamenii de știință au inventat o nouă metodă pentru a monitoriza concentrațiile de chimioterapie, care folosește nanoparticule superparamagnetice. Metoda este non-invazivă și le permite medicilor să vadă exact ce cantitate de substanță intră direct în tumoare. Astfel, se poate evita toxicitatea ridicată de la prea multă substanță sau anestezierea celulelor canceroase în loc de distrugere atunci când nu ajunge suficientă substanță la acestea. (Phys)

4. Alexa va avea de luna viitoare un mod multilingv care-i va permite să schimbe rapid limba folosită atunci când utilizatorii vorbesc în mai multe limbi. Pentru început, această facilitate va fi disponibilă în Statele Unite, Canada și India. (Engadget)

5. iPhone-urile din 2020 ar putea folosi o ramă metalică mai lată, care va aduce aminte de iPhone 4. Pentru a evita blocarea semnalului ca la iPhone 4, Apple va acoperi cadrul cu sticlă sau safir, ceea ce va crește cheltuielile de producție ale ramei cu în jur de 50%. (Profit.ro)

6. Jump, Lime, Scoot și Spin au primit acordul municipalității din San Francisco pentru a-și extinde flota de trotinete electrice, dar vor fi obligate să plătească împreună $300,000 pentru montarea de cadre pentru parcarea trotinetelor. San Francisco a crescut numărul maxim de trotinete electrice permise în oraș la 10.000. (SFExaminer)

7. BlaBlaCar va cumpăra cea mai mare platformă de autobuze din Rusia, Busfor. Busfor nu are propria flotă de autobuze, ci ajută la digitalizarea unei nișe care încă se bazează pe bilete de hârtie cumpărate de la ghișeu. Rusia este una dintre cele mai importante piețe pentru BlaBlaCar, care are aici 25 milioane de membrii. (VentureBeat)

8. FTC acuză Match.com că a folosit conturi false pentru a-și crește numărul de abonați. În urma fraudei, ar fi fost realizate aproape 500.000 de abonamente în perioada iunie 2016 – mai 2018. (The Verge)

9. Alexa a dobândit abilitatea de a imita vocile celebrităților, prima astfel de voce fiind cea a lui Samuel L. Jackson. Opțiunea va costa $0.99, iar de anul viitor vor fi adăugate și alte voci de celebrități. (Engadget)

10. Compania de digital mobile banking Monzo admite că serviciul pe bază de abonament Monzo Plus nu este ceea ce ar trebui și va înlocui întreaga echipă care s-a ocupat de acesta. Clienții serviciului vor primi banii înapoi. (Altfi)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de tehnologie – Facebook a pierdut, în ultimii doi ani, 15 milioane de utilizatori în SUA
Fluxurile de monede virtuale au ajuns la un nivel record, de $4,5 miliarde, în primul trimestru al anului – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău