Facebook are în lucru o brățară neuronală care interpretează semnalele electrice trimise de creier către mâini – Cronica de Tehnologie

1. Facebook are în lucru o brățară neuronală, ce interpretează semnalele electrice trimise de creier către mâini și le transmite, mai departe, unui dispozitiv de realitate augmentată, precum o cască ori o pereche de ochelari. Interfața de control ar urma să permită realizarea anumitor acțiuni, precum scrierea, fără folosirea mâinilor. (BuzzFeed News)

2. Fraudele cibernetice raportate la FBI anul trecut au creat pierderi totale în valoare de $4.2 miliarde. Conform agenției, victimele au pierdut în 2020 cu 20% mai mulți bani decât cu un an înainte. În medie, FBI a primit anul trecut cu 2.000 de plângeri mai mult pe zi decât în 2019. (CyberScoop)

3. China cere LinkedIn să întrerupă pentru 30 de zile înregistrarea utilizatorilor noi, pentru a face o autoevaluare în urma căreia să trimită un raport. Administrația chineză ar fi găsit în cadrul platformei conținut inacceptabil din punct de vedere politic. (NYTimes)

4. Apple va folosi în 2022 ecrane OLED pentru tabletele iPad Air și MiniLED pentru laptopurile MacBook Air. Ecrane MiniLED, care nu suferă de burn-in ca OLED-urile, dar sunt mai scumpe de produs, vor fi folosite și de următoarele versiuni de iPad Pro. (9to5mac)

5. Shorts, formatul prin care YouTube copiază TikTok, va fi disponibil, în variantă beta, în SUA începând cu următoarele săptămâni. Sunt disponibile instrumentele obișnuite (cameră multi-segment, o librărie muzicală și funcții de subtitrare), însă lipsesc și multe funcții, precum cele de colaborare. (The Verge)

6. Facebook suportă acum autentificarea pe baza cheilor fizice de securitate pe iOS și Android. Considerate cea mai sigură formă de protejare a conturilor online, cheile de securitate puteau fi folosite pe versiunea de desktop a rețelei sociale încă din 2017. (ZDNet)

7. Seria OnePlus 9 va avea un al treilea model, mai ieftin, numit OnePlus 9R. Telefonul, care va viza în special piețele cu putere mai mică de cumpărare, va avea 5G și va pune accent pe experiența de gaming, spune chiar CEO-ul Pete Lau, făcând trimitere la un potențial ecran cu 90Hz rată de refresh. (The Verge)

8. Sony a prezentat controller-ele de VR pentru PS5. Cu o formă sferică, acestea vor oferi feedback haptic și vor dispune de aceeași tehnologie adaptivă pentru triggere, care se regăsește și pe controller-ul DualSense. Va exista și o funcție de detectare a atingerii degetelor, care va ajuta la folosirea gesturilor în timpul jocurilor. (Gamespot)

9. Nvidia va dubla prețul serviciului de streaming pentru jocuri GeForce Now, care va costa $10 pe lună sau $100  pe an. Vor fi exceptați de la scumpire cei aproape 10 milioane de membri “Founder” ai serviciului. (Polygon)

10. Instagram lucrează la o versiune dedicată copiilor sub 13 ani, care nu au voie să folosească produsul actual. Conform șefului companiei, Adam Mosseri, Instagram pentru copiii sub 13 ani va oferi părinților transparență și control asupra ceea ce văd, postează și comunică cei mici în cadrul platformei. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un român angajat al Meta a identificat codul care a dus la descoperirea spyware-ul dezvoltat și vândut de NSO – Cronica de Tehnologie
Facebook lansează Campus, o rețea socială pentru studenți – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău