Facebook cumpără un startup care dezvoltă interfețe neuronale non-invazive

1. Facebook cumpără CTRL-Labs, un startup care dezvoltă interfețe neuronale non-invazive pentru utilizarea computerelor și a gadgeturilor. CTRL-Labs a creat o brățară care intuiește mișcarea pe care omul urmează să o facă prin măsurarea activității neuronilor din braț. Valoarea tranzacției este estimată între $500 milioane și  $1 miliard. (Bloomberg)

2. Google a lansat Play Pass, un serviciu pe bază de abonament care include pentru început 350 de aplicații și jocuri de Android. Pentru $4.99 pe lună ($1.99 în primul an) utilizatorul are acces la titlurile incluse fără alte costuri sau reclame. Spre deosebire de Apple Arcade, produsele din Play Pass nu sunt exclusive și rămân disponibile în continuare și în versiunea originală – cu microtranzacții sau reclame. (Profit.ro)

3. Samsung va lansa Galaxy Fold în Statele Unite pe 27 septembrie, la peste 5 luni de când a decis să amâne lansarea din cauza problemelor tehnice. Prețul rămâne același, $1,980. (9to5google)

4. Apple va construi Mac Pro în Statele Unite, după ce a primit derogare pentru a putea importa componentele necesare fără a plăti taxe. Anterior, Președintele Trump anunțase că respinge cererea Apple de a fi scutită de taxe pentru import și le cerea celor de la Apple să-și producă și componentele în Statele Unite. (CNBC)

5. Google spune că înregistrările audio făcute de Google Assistant nu sunt salvate pe serverele companiei și anunță măsuri noi pentru protejarea intimității în cazul procesului de transcriere realizat de terți. (Google)

6. Intercontinental Exchange, proprietarul bursei de la New York, a lansat o piață de licitații cu Bitcoin. Facilitatea este parte a serviciului Bakkt, care își propune să facă tranzacțiile cu Bitcoin suficient de transparente și reglementate pentru a fi folosite în achiziții. (WSJ)

7. Hyundai Motor Group și Aptiv investesc împreună $4 miliarde într-un parteneriat care-și propune să dezvolte mașini autonome. Hyundai, care a pus la bătaie $1.6 miliarde în cash și $400 milioane în R&D, vrea să-și lanseze propriile mașini autonome în 2024. (Reuters)

8. Twitter interzice în mod explicit înșelătoriile financiare și detaliază în cadrul regulamentului ce înțelege prin acestea. Vor fi vizate atât metodele de a obține bani direct, cât și cele care urmăresc accesarea datelor financiare. (TechCrunch)

9. Disney a fost foarte aproape să cumpere Twitter, însă șeful companiei, Bob Iger, a renunțat în ultimul moment. Acesta vorbește în autobiografie despre responsabilitatea platformei sociale, care poate face mult bine, dar și mult rău. (NY Times)

10. Piața de schimb pentru criptomonede Upbit va renunța să tranzacționeze 6 monede: monero, dash, zcash, haven, bittube și PIVX. Toate cele șase sunt “privacy coins”, monede care nu expun adresa sau identitatea posesorului. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a vândut anul trecut mai multe ceasuri decât toți producătorii elvețieni la un loc – Cronica de Tehnologie
Parlamentul European a votat în favoarea unui standard unic pentru încărcarea dispozitivelor mobile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău