Facebook și PayPal investesc în Gojek, o companie de ride-hailing și plăți digitale din Indonezia – Cronica de Tehnologie

1. Într-o discuție prin video-chat cu proprii angajați, după protestul virtual organizat de aceștia, Mark Zuckerberg a rămas ferm pe poziție în ceea ce privește lipsa de acțiune a Facebook în cazul postărilor inflamatorii ale lui Donald Trump. Zuckerberg a mai spus că i-a transmis președintelui că el, personal, crede că postările sunt nocive, însă acestea nu contravin regulilor rețelei sociale. (NY Times)

2. Facebook și PayPal investesc în Gojek, o companie de ride-hailing și plăți digitale din Indonezia. Gojek, care îi mai are printre investitori pe Google și Tencent, este evaluată la $10 miliarde. (TechCrunch)

3. AT&T nu va aplica limitările de trafic din cadrul rețelei în cazul HBO Max, serviciu pe care-l deține. Operatorul spune că HBO Max va intra la “trafic sponsorizat” și va plăti pentru a nu avea traficul limitat. Decizia este văzută de unii ca o favorizare noului serviciu de streaming în fața Netflix, Disney+ și a celorlalți concurenți. (The Verge)

4. Veniturile Zoom au crescut cu 169% în ultimul trimestru, după ce a câștigat $328,2 milioane. Zoom spune că are peste 265.000 de clienți cu peste 10 angajați și că 769 dintre clienți au plătit în ultimul an peste $100.000. (Profit.ro)

5. Serverele iCloud au avut probleme pentru o scurtă perioadă, ceea ce a făcut ca mai multe servicii Apple să nu funcționeze pe iOS și macOS. Printre acestea s-au numărat funcția de logare în contul Apple, iCloud Mail și aplicațiile web din iCloud.com. (The Verge)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. India va oferi stimulente financiare și suport pentru producția de smartphone-uri în valoare de aproximativ $6.6 miliarde, într-o mișcare prin care încearcă să devină un furnizor major de smartphone-uri la nivel mondial și să genereze totodată jumătate de milion de job-uri. (Bloomberg)

7. Bird și-a închis serviciul de închiriere a trotinetelor operat de Circ în mai multe orașe din Orientul Mijlociu. Au fost disponibilizați în jur de 100 de angajați, iar 10.000 de trotinete au fost trimise la reciclat. (TechCrunch)

8. Cel puțin 45 de companii vând tehnologii de recunoaștere facială în timp real, conform listei oficiale întocmite de National Institute of Standards and Technology din Statele Unite. Printre acestea se numără Toshiba, Cyberlink și Realnetworks. (OneZero)

9. iOS 14 va include un sistem de traducere offline integrat în Safari și suport Apple Pencil pentru site-urile web, conform informațiilor descoperite într-unul din primele build-uri ale acestuia. Traducerile vor fi realizate local cu Neural Engine, fără a fi necesară conexiunea la internet. (9to5mac)

10. Amazon va organiza o promoție de vară începând cu 22 iunie, care este așteptată să ruleze 10 zile. Promoția se va concentra pe produse fashion de sezon de la branduri mari și de la producători mai puțin cunoscuți. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
37% dintre administratorii rețelelor se tem cel mai mult, în ceea ce privește securitatea, de vulnerabilitățile aplicațiilor folosite – Cronica de Tehnologie
Noi detalii despre iPhone 12 Pro, versiunea de top a seriei – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău