Facebook va cumpăra Beat Games – Cronica de Tehnologie

1. Twitter va elimina conturile inactive în ultimele 6 luni, dacă utilizatorii vizați nu se logheză până pe 11 decembrie. Vor fi șterse toate datele asociate acestor conturi și vor fi eliberate numele de utilizator folosite. (Profit.ro)

2. Facebook va cumpăra Beat Games, studioul care a dezvoltat, Beat Saber, unul dintre cele mai populare jocuri de realitate virtuală. Beat Saber a fost lansat în mai 2018 și s-a vândut în peste 1 milion de exemplare. (TechCrunch)

3. Facebook a făcut mai multe propuneri pentru cumpărarea Fitbit, însă ultima dintre acestea a oferit $7.30 pe acțiune, sub oferta de $7.35 pe acțiune făcută de Google. (CNBC)

4. TikTok a blocat un adolescent care critica China pentru represiunile împotriva uigurilor musulmani. Reprezentanții companiei spun că blocarea vine ca urmare a altei postări, a aceluiași cont, care încalcă regulile companiei. (BBC)

5. Alexa le poate acum aminti utilizatorilor să-și ia medicamentele la timp și poate fi folosit pentru a comanda medicamentele care se termină. Noile facilități sunt rezultatul colaborării dintre Amazon și lanțul de farmacii Giant Eagle. (TechCrunch)

6. Intel caută cumpărători pentru divizia care produce semiconductori pentru echipamente de rețelistică. Divizia în cauză are vânzări anuale de aproximativ $450 milioane. (Bloomberg)

7. Amazon va opri anul viitor un controversat proiect care folosește inteligența artificială pentru a le trimite utilizatorilor mostre gratuite pe baza obișnuințelor de shopping. (CNBC)

8. Seattle a adoptat o lege prin care se stabilește un salariu minim pentru șoferii Lyft și Uber și care crește taxele pentru ridesharing. Aceste companii vor plătii ¢75 pe cursă, de la ¢24, cât plăteau anterior. Valoarea salariului minim încă nu a fost stabilită. (GeekWire)

9. 77% dintre americani apelează la Google Maps pentru căutarea business-urilor, conform unui studiu Brandify. La mare distanță vin Facebook și Yelp. (SearchEngineLand)

10. NASA a prezentat un concept de moon lander pe care vrea să-l folosească inclusiv pentru stabilirea unei baze care să facă posibilă prezența pe termen lung a omului pe lună. Conceptul este dedicat transportului de marfă și echipamente, însă agenția americană spune că va folosi unele din ideile aplicate aici și pentru o viitoare misiune cu implicare umană. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
iPhone XR și iPhone 11 au fost cele mai vândute smartphone-uri din 2019 – Cronica de Tehnologie
Hackerii au atacat Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău