Facebook va lansa, în vara anului viitor, un smartwatch cu ecran detașabil – Cronica de Tehnologie

1. Președintele Joe Biden a revocat ordinul administrației anterioare de la Casa Albă care interzicea aplicațiile chineze TikTok, WeChat și alte opt aplicații. Pentru viitor, Departamentul de Comerț a fost împuternicit să evalueze eventualele riscuri la adresa securității naționale și să elaboreze directive pentru a proteja datele personale sensibile, inclusiv informaţiile personale identificabile şi genetice. (News.ro)

2. Facebook va lansa, în vara anului viitor, un smartwatch cu ecran detașabil, dotat cu două camere foto – o cameră frontală 1080p dedicată exclusiv convorbirilor video și una pe spate pentru fotografie și filmare. Ecranul se va detașa tocmai pentru ca cele două camere să poată fi folosite mai comod decât de la încheietura mâinii. (Profit.ro)

3. JBS, cel mai mare furnizor de carne, a plătit o recompensă de $11 milioane (în bitcoin) în urma atacului cu ransomware de săptămâna trecută. Deși majoritatea sistemelor erau repuse deja în funcțiune, JBS a ales să plătească recompensa pentru că se temea de alte eventuale întreruperi. (WSJ)

4. Google va instala un nou cablu submarin, care va facilita transferurile de date între SUA, Brazilia și Argentina, urmând să intre în funcțiune în 2023. Firmina va fi cel mai lung cablu submarin care va putea funcționa folosind doar sursa de energie de la unul din capete, în cazul în care există probleme de alimentare la celălalt capăt. (Google)

5. De vină pentru problema recentă a Fastly, care a dus la picarea unui mare număr de site-uri și servicii importante, ar fi o configurare legitimă făcută de un client, care a declanșat un bug al sistemelor furnizorului de servicii CDN. Bug-ul cu pricina ar fi fost introdus în urma unui update recent. (AP)

6. Pachetul de patch-uri pentru luna iunie lansat de Microsoft rezolvă 50 de probleme de securitate, dintre care despre 6 se știe că sunt deja exploatate de hackeri. Printre componentele vizate deja de hackeri se numără kernel-ul de Windows, sistemul de fișiere NTFS și platforma MSHTML. (Bleeping Computer)

7. Apple va lansa abonamentele pentru podcast-uri pe 15 iunie, anunță compania americană într-un e-mail adresat creatorilor de conținut. Inițial, Apple a vrut să lanseze serviciul în luna mai, însă s-a văzut nevoită să amâne lansarea, din cauza unor probleme tehnice. (Profit.ro)

8. Facebook va dezvolta servicii prin care creatorii de aplicații și conținut să realizeze tranzacțiile în afara ecosistemului Apple, pentru a evita plata comisionului. Facebook are în vedere, în primul rând, tranzacțiile offline, spune Adam Mosseri, șeful Instagram. (CNBC)

9. Serviciul criptat E2E de e-mail, ProtonMail, lansează o versiune nouă, cu un design nou, ce oferă mai multe opțiuni de personalizare, inclusiv o serie de teme grafice. Recent, ProtonMail a depășit pragul de 50 de milioane de utilizatori. (TechCrunch)

10. Noua placă video mid-range Nvidia RTX 3070 Ti este mult mai performantă decât 2070 Super și are o memorie mai rapidă decât 3070. Pe de altă parte, se încălzește mai tare, ventilatoarele intră mai des în funcțiune și este mai scumpă cu $100. $600 este prețul de retail, însă criza cipurilor face ca aceasta să se vândă și mai scump. (Review, The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii au atacat Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Amazon folosește angajații din România la antrenarea algoritmilor de inteligență artificială – Cronică de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău