FedEx, profit dublu pe fondul pandemiei – Cronica de Business

1. Platforma de investiţii ROCA Investments achiziţionează un pachet de 20% din acţiunile Artesana, brand românesc de produse lactate artizanale, şi va construi o nouă fabrică de lactate de €4,6 milioane care va tripla capacitatea de producţie. (News.ro)

2. MedLife a cumpărat 75% din acțiunile companiei de distribuție de medicamente Pharmachem Distribuție, cea mai mare achiziție a grupului din ultimii ani și, totodată, prima achiziție în sectorul pharma. La nivelul anului 2019, compania distribuitoare de medicamente a înregistrat o cifră de afaceri de 83.4 milioane de lei, în creștere cu 30% față de anul precedent. (Profit.ro)

3. Didi Freight, divizia de logistică a gigantului chinez Didi Chuxing, vrea să atragă între $300 și $400 milioane de la investitori, la o evaluare de până la $2 miliarde. (Bloomberg)

4. Piața de media globală a scăzut anul acesta cu 5,3% − un procent, însă, semnificativ mai mic comparativ cu estimările de acum 6 luni, care anunțau o scădere de 11,9%. (Profit.ro)

5. Firma americană de curierat FedEx a înregistrat un profit aproape dublu în al doilea trimestru fiscal față de perioada similară din 2019, până la valoarea de $1,3 miliarde, la o cifra de afaceri de $20,6 miliarde. Compania a fost ajutată de cumpărăturile online din perioada pandemiei. (Reuters)

6. Platforma online Brainly, folosită și în România de elevi și studenți pentru a obține ajutor la teme, a primit o nouă finanțare, de $80 milioane, printre investitori numărându-se și compania de investiții Prosus, care deține unele dintre cele mai mari afaceri online din România – eMag, OLX, Autovit.ro, PayU. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Valoarea pieței serviciilor poștale, 3 miliarde lei în 2019 – Cronica de Business
Cele mai bune 50 de cărți science-fiction din toate timpurile – Cronica de carte
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău