Festivalul Cinefemina, dedicat femeilor din industria cinematografică, începe la București în 7 iulie – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este animația “Minions: The Rise of Gru” (“Minionii 2”), a cărui acțiune este plasată imediat după evenimentele din primul film al seriei. În centrul atenției este un Gru de 12 ani care primește oportunitatea de a susține un interviu pentru a deveni cel mai nou membru al grupului Vicious 6.

2. O alternativă este filmul românesc “Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric”, în care regizorul Teo repetă cu actorii pentru un nou proiect cu un subiect derutant: un regizor pune în scenă drama pe care o trăiește după moartea fetiței lui.

3. “Almanah Cinema. Șase filme scurte” este exact ceea ce sugerează și numele: o producție realizată de Radu Jude care include 6 filme de scurt-metraj, printre care se numără “Caricaturana”, “Potemkiniștii” sau “Amintiri de pe Frontul de Est”.

4. Festivalul Cinefemina va avea loc la Terasa Institutului Francez și Cinema Elvire Popesco din București în perioada 7-10 iulie. Festivalul reprezintă un omagiu pentru femeile din lumea cinematografică – regizoare, scenariste sau producătoare – care au contribuit la transformarea industriei într-un loc mai egal din punct de vedere al genului. Prețul unui bilet pentru orice film este de 20 lei. (Eventbook)

5. Serialul “Person of Interest” realizat de Jonathan Nolan și care a rulat în perioada 2011-2016 poate fi urmărit din această săptămână pe platforma de streaming HBO Max. Un fost agent CIA și un programator bogat salvează vieți cu ajutorul unui sistem de supraveghere echipat cu inteligență artificială capabil să anticipeze crimele.

6. Filmul “Venom: Let There Be Carnage” din 2021 a fost adăugat pe platforma HBO Max. Continuare a producției din 2018, filmul îi are în rolurile principale pe Tom Hardy și Woody Harrelson. Venom face cunoștință cu un nou simbiot, mult mai puternic și mai agresiv: Carnage. Aceasta este arma prin care asasinul în serie vrea să semene haos în lume pentru a se răzbuna pentru suferințele îndurate.

7. Filmul “Dark Waters” din 2019 poate fi urmărit începând de astăzi pe platforma Netflix. Un avocat își riscă reputația cu un caz împotriva unei companii din industria chimică acuzată de poluare. Filmul este bazat pe faptele reale prezentate de publicația The New York Times.

8. HBO a publicat trailer-ul pentru un documentar în patru părți despre sporturi extreme. Documentarul „Edge of the Earth” va explora activitățile a patru grupuri de aventurieri profesioniști care acceptă patru provocări fără precedent pe patru continente. Premiera este programată în 12 iulie. (Dark Horizons)

9. A apărut primul trailer al comediei romantice “Ticket to Paradise” cu George Clooney și Julia Roberts în rolurile principale. Cei doi interpretează rolurile a doi părinți divorțați cu mult timp în urmă care își unesc eforturile pentru a o convinge pe fiica lor să nu se mărite cu un localnic din Bali. Filmul va avea premiera la cinema în 16 septembrie. (Variety)

10. Organizatorii festivalului FORM Days – Music & Arts Festival, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 26-28 august, au anunțat primul val de artiști pentru ediția din acest an. Pe lista participanților se află Goran Bregovici, Subcarpati, Deliric, Coma sau DJ Shiver. Biletele s-au pus deja în vânzare pentru 199 de lei. (Ia Bilet)

Ți-ar mai putea plăcea
Noul serial Hawkeye din universul Marvel a avut premiera pe Disney+ – Cronica de Divertisment
A apărut primul trailer pentru “No Time to Die”, cel mai nou film din seria James Bond – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău