Firmele au acumulat taxe neplătite de 14,4 miliarde lei – Cronica dimineții

1. Totalul obligațiilor fiscale amânate la plată de către firme, fără dobânzi și penalități, în baza facilităților acordate de Guvern în luna martie, a urcat la 14,4 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date disponibile. (Profit.ro)

2. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat aseară că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%. Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind ale PSD. Orban a recunoscut că votul politic, la București, a fost câștigat de PSD. (News.ro)

3. Prima dezbatere televizată între cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump și Joe Biden, a fost un eșec, consideră marea majoritate a jurnaliștilor americani. Președintele Trump l-a întrerupt de foarte multe ori pe Biden încât acesta, exasperat, i-a spus la un moment dat: “Will you shut up, man?”. (FastCompany)

4. Candidata USR PLUS la Primăra Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că s-a finalizat centralizarea şi verificarea voturilor din Sectorul 1 şi a ieşit învingătoare, la o diferenţă de peste o mie de voturi. ”Am ieşit învingători, matematica a învins”, a afirmat Armand, care a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături. (News.ro)

5. Traian Băsescu a anunţat aseară o întâlnire între Eugen Tomac şi Ludovic Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianţă, precizând că le-a transmis liderilor partidului că ”prima opţiune sunt liberalii”. ”Dacă vom consfinţi într-un document politic, foarte bine, dacă nu, ne vedem fiecare de drumul lui”, a afirmat Băsescu, precizând că liderul PNL trebuie să plece de la premisa că ”pe vorbe nu-l mai crede nimeni”, după situaţia din Bucureşţi. (News.ro)

6. Asigurările au reprezentat al patrulea cel mai afectat sector la nivel global, după HoReCa, bănci şi energie, în contextul pandemiei, înregistrând o scădere de 21% a randamentului total pentru acţionarii celor mai mari asiguratori mondiali, potrivit studiului Boston Consulting Group. (Adevarul)

7. Medicii încearcă să înțeleagă factorii care au influențat rata scăzută a deceselor cauzate de Covid-19 din Africa, un continent mai puțin afectat până în prezent deși sistemele de sănătate sunt mult în urma celor europene sau americane. 1,4 milioane de persoane au fost infectate, iar 35.000 au decedat, rata deceselor de 2,4% fiind mai mică decât cea din Europa, 4,5% și America de Nord, 2,9%. Cele mai afectate țări, Etiopia, Nigeria și Africa de Sud, au înregistrat rate mult mai mici decât cele din Italia sau Marea Britanie. (Reuters)

8. Sfântul Sinod al BOR susține că Biserica s-a adaptat în acest an marcat de pandemie și a transmis mesajul Evangheliei inclusiv online, dar „s-a constatat insuficiența comunicării mediatice în raport cu starea de comuniune pe care credincioșii o trăiesc prin participarea fizică la viața litugică”. (Hotnews)

9. Disney a anunțat că va concedia 28.000 de angajați din SUA, în condițiile în care autoritățile din California nu permit redeschiderea Disneyland-ului din motive de pandemie. Două treimi din acești angajați erau part time. (WSJ)

10. Filmul “Borat” va avea o continuare, putând fi văzut de la finalul lunii viitoare pe Amazon Prime Video. Momentan nu se știu foarte multe detalii, Sacha Baron Cohen fiind reținut în comunica amănunte, cu excepția titlului: “Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan”. (TheVerge)

Fotografia dimineții – Presa britanică l-a ridiculizat pe premierul Boris Johnson dupa ce acesta a transmis mesaje confuze despre noile măsuri de izolare:

Ți-ar mai putea plăcea
Regina Elisabeta a II-a a murit, regele Charles al III-lea va fi numit rege azi – Cronica dimineții
Cronica diminetii – ambasadorul SUA critica felul in care a fost adoptata Legea Offshore

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău