Ford Motor va dezvolta cipuri în urma unui acord cu GlobalFoundries – Cronica de Tehnologie

1. Ford Motor va dezvolta cipuri, în urma unui acord cu GlobalFoundries, în SUA. Producătorul de mașini speră ca cipurile dezvoltate intern să contribuie la îmbunătățirea anumitor facilități (precum funcțiile autonome și sistemele de baterii) și să o ajute în cazul altor crize de cipuri. (WSJ)

2. Amazon a gestionat neglijent datele clienților, susțin mai multe surse și documente interne. Un mare număr de angajați ai companiei, inclusiv din nivelurile inferioare, aveau acces la cantități enorme de date. În unele cazuri, aceștia se uitau, din curiozitate, la cumpărăturile făcute de celebrități. (Wired)

3. Serviciul de robotaxi al Baidu, Apollo Go, își propune să fie disponibil în 65 de orașe până în 2025 și să ajungă în 100 de orașe până în 2030. Cu 115.000 de curse în al treilea trimestru, oficialii companiei spun că Baidu este cel mai mare furnizor de servicii de robotaxi din lume. (TechCrunch)

4. Oamenii de știință au creat o hartă 3D a vaselor de sânge și a celulelor stem din craniul unui șoarece. Aceștia speră că harta, care arată localizarea precisă a vaselor de sânge și a celulelor stem din craniu, va ajuta, eventual, la repararea rănilor craniene și regenerarea țesutului și a oaselor craniene. (MedicalXpress)

5. HaptX, un startup de VR, acuză Meta că mănușa cu feedback haptic pe care a prezentat-o recent este în mare măsură identică cu o tehnologie deja patentată. Șeful startup-ului spune că, în decursul ultimilor ani, mai mulți reprezentanți Meta au văzut prototipul dezvoltat de HaptX, insinuând că aceștia au copiat ce au văzut. (The Verge)

6. Facebook a început un test prin care utilizatorilor le este oferit mai mult control asupra conținutului care le este afișat în newsfeed. Un mic procent de utilizatori pot modifica volumul de conținut de la prieteni, grupuri sau pagini care apare în newsfeed. De exemplu, se poate reduce volumul de conținut afișat de grupuri și crește cel pentru conținutul generat de prieteni. (Profit.ro)

7. Texas Instruments vrea să construiască patru fabrici de semiconductori în Sherman, Texas, vizând o investiție totală de aproximativ $30 de miliarde. Construcția fabricilor va începe anul viitor, iar producția de semiconductori va debuta în 2025. (Dallas News)

8. Căștile de realitate mixtă Nreal Light vor fi disponibile în 20 de magazine Verizon din SUA, începând cu 30 noiembrie, unde vor costa $599. Din 2 decembrie acestea vor fi vândute și online. (Engadget)

9. Cercetătorii de la UCLA au creat o nouă metodologie pentru analizele de piele, care presupune fotografierea acesteia și stabilirea rapidă a unui diagnostic. Sunt eliminate din proces, astfel, mai multe etape necesare până acum pentru realizarea analizelor de piele, inclusiv biopsia, care presupune extragerea chirurgicală a unei bucăți de piele. (MedicalXpress)

10. Aplicația GeForce Now este disponibilă, în versiune beta, pe unele dintre televizoarele LG. Aceasta permite jucarea pe TV a titlurilor de PC deținute, însă gameplay-ul este limitat la 60fps și o rezoluție 1080p. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
TechCrunch realizează un sondaj care vizează investitorii români – Cronica de Tehnologie
Google le dă acces terților la sistemul de dezvoltare software pentru proiectul Chromium – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău