Franța va testa taxiuri zburătoare electrice în apropierea Parisului – Cronica de Tehnologie

1. Franța va testa taxiuri zburătoare electrice în apropierea Parisului, în lunile care urmează. Autoritățile urmăresc stabilirea a două rute de zbor până la debutul Olimpiadei de vară din 2024. Printre companiile participante se numără Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace Group, Lilium și Joby Aviation. (News.ro)

2. Uber trebuie să-și înceteze serviciile în cea mai mare parte a Belgiei, după o decizie a instanței de care scapă doar un mic număr de șoferi din Flandra. Reprezentanții locali ai companiei spun că decizia se bazează pe o legislație învechită, pe care guvernul refuză să o reformeze. Uber poate face apel. (TechCrunch)

3. Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au descoperit o nouă metodă de producere a antibioticelor, folosind tehnologii de editare genetică. Aceștia cred că, manipulând enzimele din bacterii, pot deschide drumul unei noi generații de tratamente cu antibiotice. (Phys)

4. Coreea de Sud a demarat un program pilot, ce prevede folosirea în grădinițele din Seul a unor roboți de mici dimensiuni, care să-i ajute pe cei mici să învețe. Un robot înalt de 24,5cm poate dansa, cânta, recita poezii și poate chiar să-i învețe pe copii mișcări de kung-fu. (TechXplore)

5. Criza de cipuri a determinat producătorii să crească investițiile, care, la nivel global, vor ajunge anul acesta la $146 de miliarde. Suma este cu 50% mai mare decât înainte de pandemie și de două ori mai mare decât în urmă cu cinci ani. (WSJ)

6. Vânzările de Thanksgiving Day sunt undeva între $5.1 miliarde și $5.4 miliarde, estimează Adobe Analytics. Ritmul a fost de cel puțin $3.5 milioane pe minut. Cele mai populare categorii au fost electronicele și hainele. (Bloomberg)

7. Mai multe companii chineze de stat le-au transmis propriilor angajați să nu mai folosească aplicația de chat Weixin, deținută de Tencent. Acestea vor ștergerea oricăror discuții care includ informații sensibile, de teama unor probleme de securitate. (WSJ)

8. AWS crește cantitatea de date pe care cei ce folosesc o versiune gratuită o pot transfera lunar, de la 1GB la 100GB. Totodată, CDN-ul CloudFront crește limita lunară de la 50GB la 1TB. (VentureBeat)

9. Spotify testează o secțiune de clipuri muzicale în format vertical, pe care o va numi Discover. Când va fi lansată oficial, acesta se va găsi pe bara de butoane, între Home și Search. (Profit.ro)

10. O propunere legislativă a Comisiei Europene prevede interzicerea targetării reclamelor pe baza unor criterii sensibile (rasă, religie etc.), însă nu și microtargetarea, așa cum cer activiștii. Pentru încălcarea prevederilor, amenzile vor putea ajunge până la 5% din veniturile globale. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite vor să dezvolte o alternativă 5G la Huawei – Cronica de Tehnologie
Producătorii de smartphone-uri au probleme cu implementarea Android 12, din cauza numeroaselor bug-uri cu care a fost livrat de Google – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău