Gaura din pătura de ozon de deasupra Antarcticii a ajuns la cel mai mic nivel din 1982 – Cronica dimineții

1. Parlamentarii britanici au respins, prin vot, calendarul accelerat al premierului Boris Johnson privind adoptarea legislației asupra Brexitului, compromițând șansele unei ieșiri cu acord a Regatului Unit din Uniunea Europeană, la 31 octombrie. (Profit.ro)

2. Combatanţii kurzi au transmis administraţiei americane faptul că s-au retras complet din ”zona de securitate” cerută de Ankara în nordul Siriei, înaintea expirării armistiţiului negociat de Statele Unite cu Turcia. (News.ro)

3. Proiectul de lege pentru modificarea Legii educației privind reducerea orelor pe care elevii le petrec la școală a trecut de Senat, care este cameră decizională. Proiectul prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal. (Hotnews)

4. La trei ani după ce Ministerul Agriculturii a finanțat cu aproximativ 100 de milioane de euro producătorii de tomate, importurile au scăzut cu 7%, iar exporturile s-au majorat de patru ori ca urmare a faptului că am devenit extrem de competitivi din punct de vedere al prețurilor. (Economica)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Termenul limită pentru obținerea autorizației de transport alternativ pentru servicii precum Uber sau Clever a fost prelungit până la 1 februarie 2020. (Profit.ro)

6. O publicație chineză a alcătuit un top al companiilor unicorn (evaluate privat la minim $1 miliard) în care China depășește SUA la numărul total de unicorni, pentru prima oară. (Quarz)

7. Gaura din pătura de ozon de deasupra Antarcticii, care protejează Pământul de razele ultraviolete, a ajuns la cel mai mic nivel din 1982, de când a început să fie măsurată oficial. (LiveScience)

8. NatGeo are un material despre cum arată migrația în mai multe țări, inclusiv România, din ultimii 50 de ani. 3% din populația lumii trăieste astăzi în altă țară decât cea în care s-a născut. (Link)

9. O expoziție despre lucrările lui Leonardo Da Vinci se va deschide mâine la Louvru. Expoziția, la care s-a lucrat peste 10 ani și care aniversează 500 de ani de la moartea artistului, are 160 de lucrări și va dura până în februarie. 220.000 de bilete au fost vândute deja în avans. (Link)

10. Prețul cazării în hotelurile și pensiunile din România a crescut cu 9% față de 2018 și cu 55% față de 2017, influențate mai ales de tichetele de vacanță. Printre cele mai scumpe destinații din România, în 2019, se regăsește capitala, cu un preț de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc și Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Familia Iohannis la Tokio, pentru ceremonia de urcare pe tron a noului împărat:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Trump și Xi îngroapă războiul comercial pentru 90 de zile
Noi probleme de software descoperite la avioanele Boeing 737 MAX – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău