Germania și-a crescut dependența de echipamentele de rețelistică produse de Huawei – Cronica de Tehnologie

1. Amazon a investit până acum $75 de milioane pentru a ajuta Ucraina. Alături de ajutoarele directe, precum mâncare, pături și produse de igienă, gigantul american a ajutat la scoaterea din țară și urcarea în cloud a unor date financiare sensibile, care ar fi putut altfel ajunge în posesia rușilor. (LA Times)

2. Elon Musk întreabă dacă ar trebui să renunțe la conducerea Twitter într-un nou sondaj și spune că se va supune rezultatelor acestuia. După peste 12,5 milioane de voturi, 56,4% au votat ca Musk să nu mai conducă Twitter. (News.ro)

3. Twitter a anunțat că va bloca toate link-uri către alte platforme sociale, inclusiv Facebook și Instagram. Împotriva utilizatorilor care vor continuă să pună link-uri către alte platforme sociale vor fi luate măsuri atât în ceea ce privește postările, cât și la nivel de cont. (The Verge)

4. Apple a renunțat, cel puțin momentan, să dezvolte chipset-ul M2 Extreme, cu o putere de calcul dublă față de M2 Ultra. Compania lucrează în prezent la un Mac Pro cu M2 Ultra, care trebuia să fi fost deja lansat, dar suferă de pe urma întârzierii producției, care ar putea avea loc în Vietnam. (Bloomberg)

5. Aproximativ $6 miliarde au fost retrase de pe Binance în perioada 12-14 decembrie. Compania se laudă că a onorat retragerile fără prea mult efort și că deține active de peste $60 de miliarde. (FT)

6. Noii angajați ai Salesforce au o productivitate redusă, scrie co-CEO-ul Marc Benioff într-un mesaj intern, în care întreabă care ar putea fi cauza. Compania a tăiat mai multe sute de job-uri luna trecută, după ce își crescuse forța de muncă cu 32% în ultimul an. (CNBC)

7. În ciuda presiunii din partea SUA, Germania și-a crescut în ultima vreme dependența de echipamentele de rețelistică produse de Huawei. 59% din rețeaua 5G a țării se bazează pe echipamente Huawei, în comparație cu procentul de 57% din cazul rețelei 4G. (Reuters)

8. Fostul CTO Oculus, John Carmack, pleacă de la Meta după mai bine de opt ani. Considerat un pionier al realității virtuale, Carmack critică Meta pentru că lucrează la jumătate din capacitate, în ciuda focusului pe Metavers. Acesta spune că, deși compania are foarte multe resurse și angajați, își sabotează singură eforturile. (NY Times)

9. Apple, Google și Mozilla lucrează împreună la dezvoltarea unui benchmark pentru browser-ele web. Numit Speedometer 3, acesta ar urma să fie un instrument cât mai corect și obiectiv pentru evaluarea performanțelor browser-elor web. Deciziile importante vor fi luate cu două voturi din trei. (Profit.ro)

10. Șapte membrii ai Congresului semnează o scrisoare către cele mai importante companii de gaming, prin care li se cere acestora să ia măsuri împotriva comportamentului extremist. Scrisoarea citează un recent studiu care arată creșterea extremismului în cadrul jocurilor online. (Axios)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a prezentat smartphone-urile Pixel 7 și Pixel 7 Pro – Cronica de Tehnologie
China a început să testeze moneda electronică eCNY (yuanul electronic), emisă de banca centrală – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău