Giganții din tehnologie au crescut ritmul achizițiilor în prima parte a anului – Cronica de Tehnologie

1. Giganții din tehnologie au crescut ritmul achizițiilor în prima parte a anului, chiar în condițiile în care investigațiile antitrust împotriva acestora s-au înmulțit. Amazon, Apple, Google, Facebook și Microsoft au anunțat 27 de achiziții, +29% YoY, ceea ce reprezintă cel mai rapid ritm din 2015 până în prezent. (Bloomberg Law)

2. Qualcomm a prezentat Quick Charge 5, un nou standard de încărcare care va ajunge la viteze de peste 100W. Conform producătorului, Quick Charge 5 va alimenta 50% dintr-o baterie în 5 minute și va avea nevoie de doar un sfert de oră pentru o încărcare completă. Primele telefoane și accesorii compatibile ar trebui să apară deja în al treilea trimestru. (Profit.ro)

3. Samsung nu se va limita la Galaxy Note 20 în cadrul evenimentului Unpacked din 5 august. Conform unui teaser publicat chiar de producătorul coreean, la același eveniment își vor face apariția o nouă versiune a smartphone-ului pliabil Galaxy Z Fold, tableta Galaxy Tab S7, smartwatch-ul Galaxy Watch 3 și căștile Galaxy Buds Live. (9to5Google)

4. Autoritatea pentru concurență și protecția consumatorilor din Australia dă în judecată Google pentru înșelarea utilizatorilor cu privire la colectarea datelor personale. Gigantul american este acuzat că nu și-a informat corect utilizatorii în 2016, când a început să unească într-un singur profil datele personale din conturile Google cu cele generate de activitățile utilizatorilor pe alte site-uri decât cele ale companiei. (ITNews)

5. Startup-ul de telemedicină Ro primește o investiție de $200 milioane, condusă de General Catalyst, și ajunge să valoreze $1,5 miliarde. Ro furnizează mai multe servicii inclusiv pentru cei ce nu au asigurare, precum Rory, un serviciu pentru sănătatea femeilor, sau Ro Pharmacy, o farmacie online cu plata cash. (TechCrunch)

6. Mark Zuckerberg va juca pe cartea patriotismului în Congresul american, unde urmează să fie audiat. Conform unor surse, șeful Facebook își va apăra compania de acuzațiile privind concurența incorectă arătând că succesul Facebook este succesul Statelor Unite și că slăbirea companiei nu va face decât să avantajeze companiile din China. (Bloomberg)

7. Jack Dorsey a fost avertizat încă din 2015 cu privire la drepturile de acces ale angajaților la conturile utilizatorilor. De atunci, Twitter încearcă să gestioneze și să controleze permisiunile celor 1.500 de angajați și contractori care beneficiază de aceste privilegii pentru a reseta conturi, a verifica eventuale atacuri și a confirma încălcările politicilor rețelei sociale. (Bloomberg)

8. Amazon lansează o nouă versiune a aplicației Alexa pentru utilizatorii finali, după actualizările pentru dezvoltatori prezentate săptămâna trecută. Noua versiune, care aduce în prim plan cele mai folosite acțiuni, promite o experiență personalizată pentru utilizatori și oferă mai multe sfaturi și sugestii pentru crearea acțiunilor. (TechCrunch)

9.  Au fost aflate specificațiile tehnice ale tabletelor Samsung din seria Tab S7, ce urmează a fi prezentate săptămâna viitoare. Versiunea S7 Plus va avea un ecran OLED de 12,4 inch cu senzor de amprente integrat, în vreme ce S7 va avea un ecran LCD de 11 inch. Ambele vor folosit un chipset Snapdragon 865 Plus, vor avea de la 6GB RAM și 128GB stocare și vor fi disponibile inclusiv cu suport 5G. (The Verge)

10. Microsoft testează folosirea hidrogenului în loc de motorină în vederea generării energiei necesare pentru centrele de date Azure. Compania americană, care spune că sub 1% din emisiile sale sunt diesel, și-a propus să elimine complet motorina până în 2030. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Partidul Laburist vrea să ofere internet gratis pentru toți britanicii până în 2030 – Cronica de Tehnologie
Google anunță reguli noi pentru aplicațiile pentru copii din Play Store – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău