Gigantul japonez de telecomunicații NTT a decis că “acasă” este principalul loc de muncă al angajaților – Cronica de Business

1. Gigantul japonez de telecomunicații NTT a decis că “acasă” este principalul loc de muncă al angajaților. Mersul la birou va fi considerat o călătorie de afaceri. NTT are aproximativ 180.000 de angajați. (Bloomberg)

2. Germania va reporni centralele pe cărbune și va oferi stimulente companiilor pentru a foloseași mai puțin gaz natural, în condițiile în care importurile de gaze naturale din Rusia sunt afectate de invazia din Ucraina. (WSJ)

3. Deși indicii S&P 500 și Nasdaq ai bursei americane au închis sesiunea de vineri pe pluș, în timp ce Dow Jones a scăzut, toți cei trei indici au înregistrat una dintre cele mai slabe săptămâni din ultimii ani. S&P 500 a scăzut cu 5,8%, cel mai mare declin din martie 2020, în timp ce Dow Jones a scăzut cu 4,8%. cea mai mare scădere din octombrie 2020. (WSJ)

4. Consiliul de Administrație al Poștei Române a avizat, în această săptămână, proiecte de investiții de aproape 200 milioane lei, o premieră în istoria companiei, a anunțat la Ora de Profit.ro directorul general Valentin Ștefan. (Profit.ro)

5. Qatar Energy a semnat duminică un acord cu grupul italian Eni privind extinderea North Field East din Qatar, cel mai mare proiect de gaze naturale lichefiate (GNL) din lume, ca urmare a unui acord convenit cu TotalEnergies în această lună. (News.ro)

6. Președinta Băncii Rezervei Federale din Cleveland, Loretta Mester, a declarat că va dura doi ani pentru ca inflația să scadă până la țintă de 2% a băncii centrale, adăugând scăderea va fi treptată, de la nivelul actual. (Reuters)

7. Vânzările totale ale retailerului chinez JD.com au crescut cu 10,3%, ritm anual, în timpul celor 18 zile ale festivalului cumpărăturilor. Este cea mai mică creștere înregistrată până acum, în timpul acestui eveniment. Anul trecut, creșterea a fost de 27,7%. (Reuters)

8. Conglomeratul indian Reliance Industries ia în calcul să cumpere Revlon, la câteva zile după ce gigantul american al cosmeticelor a depus cerere pentru intrarea în faliment. (News.ro)

9. Vânzarile de criptomonede au fost, sâmbătă, de $566,7 milioane, din care $271 milioane au fost vânzări de Bitcoin, iar $192 milioane de Ether. Valoarea totală a pieței criptomonedelor a fost de aproximativ $881 de miliarde, duminică, în scădere de la $3000 miliarde, la cât ajunsese în noiembrie anul trecut, potrivit datelor de la CoinGecko. (Bloomberg)

10. Angajații unui magazin Apple de lângă Baltimore au votat, sâmbătă, formarea unui sindicat. Este primul sindicat al angajaților din retailul Apple, la nivelul Statelor Unite. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Presa austriacă: Compania poloneză KPN Orlen ar fi avansat o ofertă pentru cumpărarea participației companiei austriece OMV în Petrom – Cronica de Business
Anul acesta, pentru prima oară de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, depozitele din băncile americane ar putea să scadă – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău