Google a eliminat alte 70 de extensii pentru Chrome din magazinul oficial pentru distribuție de malware – Cronică de Tehnologie

1. Google a eliminat alte 70 de extensii pentru Chrome din magazinul oficial, după ce specialiștii în domeniul securității au atras atenția companiei că acestea distribuie malware. Extensiile în cauză însumau peste 32 de milioane de download-uri. (News.ro)

2. Apple a respins de cel puțin 5 ori aplicația Facebook Gaming, care nu a fost până acum publicată în App Store pe motiv că distribuie jocuri casual și că acest lucru contravine regulilor impuse tot de Apple. Unii analiști spun că Apple obstrucționează intenționat aplicația de jocuri a Facebook, pentru că ar concura cu propriile vânzări de jocuri. (NY Times)

3. Facebook a cumpărat Mapillary, un startup suedez de cartografie, care construiește prin crowdsource o bază de date cu imagini de la nivelul străzilor. Compania americană ar putea folosi această tehnologie în mai multe produse, inclusiv în dezvoltarea soluțiilor de realitate augmentată. (TechCrunch)

4. Facebook a blocat o campanie de reclame derulată de Donald Trump pentru încălcarea regulilor împotriva răspândirii urii. Reclamele în cauză, 88 la număr, conțineau un triunghi roșu cu vârful în jos – simbol folosit de naziști pentru evidențierea prizonierilor politici. (Media Matters for America)

5. Marea Britanie va schimba modul în care funcționează aplicația de monitorizare a contactelor, trecând la un model bazat pe tehnologia dezvoltată de Apple și Google. Acesta protejează mai bine intimitatea utilizatorilor, însă specialiștii spun că va oferi mai puține informații epidemiologilor. (BBC)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. Facebook dă în judecată mai mulți dezvoltatori care au furat datele personale ale aproximativ 5.500 de utilizatori ai rețelei sociale. Aceștia ar fi accesat în perioada aprilie-mai a acestui an inclusiv datele de autentificare ale utilizatorilor. (Cnet)

7. Cea mai înaltă instanță franceză a respins mare parte a prevederilor din propunerea legislativă prin care se urmărește obligarea platformelor online, precum Facebook și Twitter, la eliminarea în cel mult 24 de ore a conținutului care încurajează ura. Constitutional Council consideră că multe dintre prevederile de aici încalcă dreptul la liberă exprimare. (Reuters)

8. YouTube lansează un nou format de reclamă, care afișează o listă de produse cu link direct către pagina magazinului online de unde pot fi cumpărate. Imaginat de YouTube ca o vitrină de produse, noul format duce utilizatorul direct pe site-ul comerciantului, spre deosebire de cele mai noi reclame Facebook, care țin utilizatorul și plățile în cadrul platformei. (Ad Exchanger)

9. Galaxy Watch Active 2 a dobândit funcție de măsurare a tensiunii arteriale, după un update software. Aceasta este disponibilă doar în Coreea de Sud, unde Samsung a obținut aprobarea autorităților coreene. Senzorul optic trebuie calibrat la aproximativ 4 săptămâni cu ajutorul unui aparat obișnuit de măsurare a tensiunii. (Profit.ro)

10. Autoritatea antitrust din Australia avertizează că achiziționarea Fitbit de către Google ar putea limita competiția pe piețele online de publicitate și sănătate. ACCC crede că tranzacția în valoare de peste 2 miliarde de dolari va oferi Google acces la un volum extrem de mare de date legate de utilizatorii Fitbit. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a comandat producerea a 75 de milioane de iPhone-uri cu 5G – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Rușii au dezvoltat dronele militare care distrug dronele comerciale
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău