Google a eliminat din Play Store aproape 600 de aplicații care făceau fraudă cu reclame – Cronica de Tehnologie

1. Google a eliminat din Play Store aproape 600 de aplicații care făceau fraudă cu reclame sau afișau reclame într-un mod abuziv. Majoritatea aplicațiilor, care însumau peste 4,5 miliarde de download-uri, erau produse de companii din China și vizau vorbitorii de limbă engleză. (BuzzFeed News)

2. Apple ia în considerare să lase utilizatorii de iPhone și iPad să-și aleagă singuri aplicațiile implicite. Opțiunea ar urma să facă parte din iOS 14. (Profit.ro)

3. Twitter testează o modalitate prin care să-și avertizeze utilizatorii în cazul dezinformărilor. Postările politicienilor care conțin informații false ar urma să fie marcate cu etichete roșii sau portocalii și să fie însoțite de versiunea corectă. (NBC News)

4. Primele fotografii făcute cu Galaxy S20 Ultra, flagship-ul Samsung a cărei cameră principală are un senzor de 108 MP. (Cnet)

5. HTC a prezentat trei noi căști de VR din seria Vive Cosmos, numite Play (€599), Elite (€999) și XR, care este o cască de realitate mixtă ce targetează zona de business. Noile căști permit schimbarea fațetelor, care pot fi achiziționate separat. (The Verge)

6. Autoritatea europeană pentru protecția datelor consideră că achiziția Fitbit de către Google reprezintă un risc ridicat la adresa intimității utilizatorilor. Aceasta analizează în prezent dacă să acorde sau nu Google dreptul de a folosi datele despre sănătatea și activitate fizică a celor care au folosit produsele Fitbit. (TechCrunch)

7. Cercetătorii de la MIT propun deturnarea asteroizilor care amenință Pământul înainte ca aceștia să intre pe traiectoria de coliziune. Deturnarea, conform specialiștilor MIT, ar trebui făcută încă de când asteroidul trece pe lângă Pământ, înainte ca gravitația planetei noastre să-i schimbe cursul și să-l aducă în situația de coliziune la o următoare trecere. (Futurism)

8. Google este dat în judecată în New Mexico pentru că a colectat datele studenților care foloseau Chromebook-uri. Gigantul american este acuzat că a folosit programul de Chromebook-uri gratuite pentru studenți ca un cal troian, cu scopul colectării datelor personale și a istoricului de navigare al acestora. (The Verge)

9. Câteva sute de angajați Oracle din mai multe țări au protestat împotriva deciziei șefului companiei, Larry Ellison, de a strânge fonduri pentru campania electorală a lui Donald Trump. (Bloomberg)

10. Chiar dacă primește cele $35 de miliarde cerute de Administrația Trump, NASA are șanse mici să reușească până în 2024 să demareze Artemis, misiunea de trimitere a mai multor echipe de astronauți pe Lună și stabilirea unei prezențe umane permanente. NASA ar trebui inclusiv să găsească o soluție în acest timp pentru dezvoltarea unei baze pe Lună. (Axios)

Ți-ar mai putea plăcea
Cel mai mare producător de carne din lume a fost vizat de un atac cu ransomware – Cronica de Tehnologie
Silvergate Capital, una dintre cele mai mari bănci de crypto, se va închide, dar promite că va rambursa integral toate depozitele – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău