Google a început integrarea soluției Google Meet în conturile de Gmail ale utilizatorilor – Cronica de Tehnologie

1. Conferința WWDC 2020 a celor de la Apple va începe pe 22 iunie și va fi transmisă online. Dezvoltatorii vor avea acces gratuit la stream-ul de pe site-ul oficial al evenimentului. (Profit.ro)

2. Aplicația de urmărire a contactelor pentru monitorizarea pandemiei pe care vrea să o folosească Marea Britanie, care a refuzat soluția dezvoltată de Apple și Google, va funcționa doar dacă este deschisă pe telefon, iar telefonul este ținut activ și neblocat. În plus, va colecta datele de localizare ale telefonului, ceea ce este mai intruziv decât varianta folosită de Google și Apple. (The Register)

3. Google a început integrarea soluției Google Meet în conturile de Gmail ale utilizatorilor obișnuiți. Meet, care va putea fi folosit gratuit pentru apeluri video de până la 60 de minute cu maxim 100 de persoane, va fi prezent în bara laterală a serviciului de email. (Profit.ro)

4. Airbnb disponibilizează 1.900 de angajați, aproximativ 25% din întreaga forță de muncă. Compania se așteaptă la o scădere cu 50% a veniturilor în acest an. (Recode)

5. Xbox Series X rămâne programată pentru lansare la finele acestui an, în ciuda pandemiei. Microsoft va organiza mai multe evenimente în lunile care urmează, pentru a promova consola și unele din jocurile care vor rula pe aceasta. (The Verge)

6. Review: Galaxy Book Flex este un laptop puternic, care arată foarte bine și are un ecran QLED excelent, cu o autonomie bună, dar sub cea oferită de Dell XPS 13 în ultimii doi ani. (Engadget)

7. Mozilla a lansat Firefox 76. Noua versiune aduce îmbunătățiri managerului de parole integrat, care va avertiza utilizatorul când un site pe care are cont este spart. O altă noutate este suportul pentru Audio Worklets, un cod JavaScript pentru procesarea sunetului, care este folosit de aplicațiile de VR, comunicare (Zoom) și jocuri. (VentureBeat)

8. Procurorul General al statului California, împreună cu procurorii din Los Angeles, San Diego și San Francisco, au dat în judecată Uber și Lyft pentru dobândirea unui avantaj incorect în fața concurenței, prin clasificarea persoanelor angajate drept contractori independenți. (TechCrunch)

9. Call of Duty: Warzone a fost descărcat de 60 de milioane de ori în doar 52 de zile. Jocurile Activision Blizzard, inclusiv WoW, au numărat 102 milioane jucători activi în primul trimestru. (VentureBeat)

10. Electronic Arts a înregistrat venituri de $1.39 miliarde în Q4, depășind așteptările, și $5.54 miliarde pe întreg anul fiscal (+12% YOY). Performerii sunt Madden NFL 20, Apex Legends (cel mai descărcat joc free-to-play de PS4 în 2019) și Star Wars Jedi: Fallen Order, care numără peste 10 milioane de jucători unici. (VentureBeat)

Ți-ar mai putea plăcea
72% dintre americani cred că Facebook este o companie prea puternică – Cronica de Tehnologie
Vision Pro este considerată o dezamăgire din punctul de vedere al productivității, cu un câmpul vizual îngust și un multitasking dificil – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău