Google a plătit în 2020 recompense în valoare de $6.7 milioane în cadrul programului său de bug bounty – Cronica de Tehnologie

1. Senatorii democrați au propus un proiect de lege pentru modificarea Section 230, cea care scutește în prezent platformele online de răspunderea pentru conținutul postat de utilizatori. Așa-numitul proiect SAFE TECH elimină imunitatea platformelor online față de conținutul și reclamele care încalcă drepturile civile, drepturile omului și alte norme menționate special în lege. (Protocol)

2. Cercetătorii din zona recunoașterii faciale au renunțat treptat, de-a lungul timpului, să mai ceară consimțământul persoanelor ale căror imagini sunt folosite în cadrul proiectelor ce implică învățarea mecanică, arată un studiu care a vizat peste 130 de seturi de date folosite în decursul a peste 43 de ani. (MIT Technology Review)

3. China a adoptat o nouă legislație anti-monopol, care vizează în primul rând marile companii de tehnologie. Legiuitorii spun că au avut în vedere tactici precum restricționarea accesului la tehnologii, manipularea piețelor cu ajutorul unor algoritmi și fixarea prețurilor. (Reuters)

4. Pony.ai primește o finanțare de $100 de milioane și este acum evaluată la $5,3 miliarde, după ce a depășit $1 miliard în finanțări. Compania înființată de doi foști ingineri Baidu va dezvolta mașini autonome de nivelul 4 – care pot funcționa, în anumite condiții, fără supraveghere umană. (Venture Beat)

5. Google a lansat un update pentru Chrome, care repară o gaură de securitate. Aceasta își avea originea în motorul de JavaScript al browser-ului și era exploatată în mod activ de hackeri. (Profit.ro)

6. Google a plătit în 2020 recompense în valoare de $6.7 milioane în cadrul programului său de bug bounty, prin care sunt recompensați cei care descoperă breșe de securitate în cadrul produselor companiei. Este cea mai mare sumă plătită într-un an de Google pentru recompense până acum. (ZDNet)

7. TikTok se extinde pe TV, lansând o versiune pentru Android TV, care este disponibilă în Marea Britanie, Franța și Germania. Aplicația TikTok poate fi instalată acum pe televizoarele Sony, Hisense, TCL, Skyworth, Sharp, Phillips, Xiaomi, Panasonic și Toshiba, după ce a fost lansată în urmă cu două luni pe televizoarele Samsung. (Wired)

8. SpaceX vrea să furnizeze și alte servicii prin satelit, în afară de internet. Compania americană a cerut FCC aprobare pentru a opera servicii de telefonie VoIP cu o baterie de rezervă opțională, precum și pentru a furniza servicii cu tarife reduse prin intermediul programelor guvernamentale pentru oamenii cu venituri mici. (ArsTechnica)

9. Australia va avea un registru al vaccinărilor anti-COVID, de unde cetățenii țării pot descărca pe smartphone un certificat de vaccinare. Digital sau printat, dacă este cazul, certificatul va putea fi folosit acolo unde va fi necesar pentru acces, inclusiv la trecerea granițelor.  (ZDNet)

10. Oamenii de știință au identificat 32 de tipuri de gene care determină trăsăturile faciale ale omului, precum forma nasului, a buzelor a maxilarului etc. 9 dintre acestea sunt tipuri complet noi de gene identificate, în vreme ce restul reprezintă confirmări ale unor gene al căror rol nu era clar până acum. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
Prosus, o subsidiară a Naspers, grupul care deține eMAG, a ajuns să valoreze €123 miliarde dupa listarea pe bursă – Cronica de Tehnologie
SUA au adăugat NSO Group pe lista companiilor interzise, care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău