Google Chrome va bloca treptat toate download-urile nesigure – Cronica de Tehnologie

1. 34 de companii, printre care TripAdvisor și Expedia, au trimis o plângere către Comisia Europeană în care acuză Google că și-a favorizat incorect serviciul de închiriere a vacanțelor în propriul motor de căutare. Reclamanții spun în scrisoare că Google încearcă să-i transforme în simplii furnizori de conținut pentru propriile servicii turistice. (FT)

2. Cererea Uber și Postmates de blocare a așa-numitei legislații gig worker din California, care prevede că șoferii/curierii sunt angajați, a fost respinsă de un judecător. Decizia nu este definitivă, ambele companii luând în considerare să facă apel. (Reuters)

3. Brandless, un retailer direct-to-consumer finanțat de SoftBank, a anunțat că se închide și disponibilizează 90% dintre angajați. Acesta reprezintă primul eșec al SoftBank Vision Fund. (Protocol)

4. YouTube negociază cu mai multe servicii de streaming pentru a le aduce pe propria platformă. Cel mai mare site de video ar putea deveni un hub central al serviciilor de streaming, precum Apple TV și Prime Video Channels. (Profit.ro)

5. Statele Unite au pus oficial sub acuzare patru ofițeri chinezi pentru atacul asupra Equifax din 2017, atac în urma căruia au fost accesate datele personale ale 147 milioane de americani. (News.ro)

6. Samsung a rulat o reclamă la Galaxy Z Flip, al doilea smartphone pliabil al companiei, în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar. Prezentarea oficială a acestuia este așteptată astăzi seară în cadrul evenimentului Unpacked 2020. (Profit.ro)

7. ARM lansează două noi cipuri de tip Edge AI, Arm Cortex-M55 și Ethos-U55. Aceste cipuri sunt pentru produsele din sfera IoT și permit rularea proceselor care implică inteligența artificială direct pe dispozitive, fără conectarea la cloud. (The Verge)

8. Tesla vrea să crească producția acoperișurilor solare Solarglass la 1.000 de acoperișuri pe săptămână. Elon Musk a confirmat pe Twitter că Solarglass se va extinde în Europa și China. (TechCrunch)

9. Nikola Corporation, un startup din Arizona, a prezentat un camion electric pe bază de hidrogen, numit Badger, care promite o autonomie de 600 mile (965 kilometri). Badger va converti în electricitate hidrogenul dintr-un rezervor, dar va avea și o baterie de rezervă. (The Verge)

10. Google Chrome va bloca treptat toate download-urile nesigure de pe site-urile care folosesc HTTPS. Procesul va începe cu versiunea 82, care va afișa primele avertizări, și se va încheia cu Chrome 86. Același proces va avea loc și pe platformele mobile, dar întârziat cu o versiune față de desktop. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
FBI: Grupul de hackeri Hive a obținut în jur de $100 de milioane de la cele peste 1.300 de organizații pe care le-a atacat cu ransomware – Cronica de Tehnologie
SUA ia în calcul o interdicție totală pentru Huawei – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău