Google: Israel este, de departe, țara cea mai frecvent vizată de atacurile cu ransomware – Cronica de Tehnologie

1. Președintele Hisense avertizează că actuala criză a semiconductorilor ar putea să mai țină încă 2-3 ani. Asta dacă nu apar noi conflicte comerciale sau sancțiuni economice care să înrăutățească situația, susține șeful producătorului chinez de televizoare și bunuri casnice. (CNBC)

2. Senatoarea Elizabeth Warren a cerut “spargerea” Amazon după ce s-a aflat că gigantul american a copiat produsele altor companii, le-a promovat și le-a vândut mai ieftin în cadrul propriului magazin online. Din aceeași cauză, mai mulți retaileri din India cer o investigație guvernamentală. (Reuters)

3. Reid Hoffman, unul din primii investitori în Facebook, crede că oamenii nu mai au încredere în compania americană. Acesta spune că Facebook, dacă vrea să recâștige încrederea utilizatorilor, trebuie să fie cât se poate de transparentă. (Bloomberg)

4. Microsoft va închide LinkedIn în China, din cauza “mediului complicat” din această țară. În martie, guvernul chinez a cerut companiei americane să modereze mai bine conținutul. Varianta actuală a LinkedIn va fi înlocuită cu un site de job-uri fără funcții de socializare. (Profit.ro)

5. Israel este, de departe, țara cea mai frecvent vizată de atacurile cu ransomware, susține Google, care a analizat peste 80 de milioane de sample-uri din 140 de țări. Cea mai activă grupare de la începutul lui 2020 este GandCrab, căreia îi aparțin 78,5% din sample-urile analizate. (ZDNet)

6. Facebook extinde testarea unui newsfeed cu mai puțină politică, adăugând 75 de țări noi celor în care deja se făcea testul inițiat cu mai multe luni în urmă. Compania americană recunoaște că schimbarea ar putea afecta traficul publisherilor, însă spune că încă analizează datele colectate. (News.ro)

7. WhatsApp a lansat o funcție de criptare a backup-urilor salvate în Google Drive și iCloud. Aceasta este opțională și trebuie activată de la Settings. Utilizatorul va trebui să salveze o cheie (necesară pentru restaurarea backup-ului) de 64 de caractere sau să aleagă o parolă pentru salvarea acesteia pe serverele WhatsApp. (Profit.ro)

8. 75% din profitul pieței de telefoane mobile a mers la Apple în Q2, în ciuda faptului că aceasta deține doar o cotă de 13% din livrările de telefoane. La mare distanță, Samsung, care vinde cele mai multe telefoane, atrage doar 13% din profitul acestei piețe. (Counterpoint Research)

9. Mașinile autonome Waymo care circulă în San Francisco sunt puse în dificultate de o stradă închisă, unde trebuie să întoarcă. Pentru că traseul stabilit este același pentru toate, mașinile Waymo, care au nevoie de mai multe mișcări pentru a întoarce, fac uneori coadă și atrag interesul locuitorilor din zonă. (CBS SF BayArea)

10. Un doctor din Marea Britanie și-a dat vecinul în judecată pe motiv că îi este încălcată intimitatea, fiind urmărit în permanență de camerele soneriei inteligente Ring a acestuia. Judecătorul i-a dat câștig de cauză într-un proces care ar putea crea un precedent juridic neplăcut pentru Amazon. (Daily Mail)

 

Ți-ar mai putea plăcea
App Store a avut vânzări de $1,42 miliarde de sărbători, un nou record – Cronica de Tehnologie
Apple a redevenit liderul pieței de smartphone-uri în Q4 2021 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău