Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV – Cronica de Tehnologie

1. Organizația de extremă dreapta QAnon are milioane de membrii și followeri pe Facebook, arată chiar un studiu intern al companiei americane. Pe rețeaua socială există mii de grupuri care răspândesc teorii conspiraționiste marca QAnon. (NBC News)

2. Amazon redenumește Twitch Prime în Prime Gaming. Renunțarea la brandul Twitch în favoarea Prime, aliniază mai firesc produsul premium alături de alte servicii ale companiei, precum Prime Video și Prime Reading. Nu se modifică funcționalitatea și beneficiile oferite. (The Verge)

3. Facebook aduce toate produsele de plăți sub același acoperiș, formând grupul Facebook Financial. Acesta va fi condus de David Marcus, unul din creatorii monedei Libra. La conducerea Facebook Payments a fost numit fostul CEO de la Upwork, Stephane Kasriel. (Bloomberg)

4. Uber și Lyft sunt obligate să clasifice șoferii drept angajați, conform unei hotărâri luate de Curtea Superioară din California. Cele două companii au 10 zile la dispoziție să pună decizia în aplicare sau să facă apel. (TechCrunch)

5. Autoritatea pentru concurență din Rusia acuză Apple că s-a folosit de poziția dominantă pe care o are în piața aplicațiilor mobile pentru a-și impune propriile interese prin App Store și cere rezolvarea cazurilor în care nu sunt respectate reglementările în vigoare. Apple a anunțat deja că va face apel. (Reuters)

6. American Express negociază cumpărarea creditorului online pentru companii mici, Kabbage, pentru $850 milioane, într-o tranzacție realizată doar cu cash, care ar putea fi anunțată în cursul acestei luni. Kabbage este finanțat de SoftBank. (Bloomberg)

7. Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV. Printre acestea se numără suportul pentru speech-to-text, instant apps, acces la Play Store prin emulator, achiziții autorizate prin coduri PIN și tastatura Gboard. Compania americană a anunțat, cu aceeași ocazie, că numărul dispozitivelor cu Android TV a crescut cu peste 80% YoY. (VentureBeat)

8. Peste 1 milion de abonați ai serviciului Amazon Prime din India au făcut cumpărături de la companiile mici partenere în cele două săptămâni care au precedat evenimentul Prime Day din această țară, la care au participat peste 91.000 de firme. Categoria smartphone-urilor, aflată în top 3 anul acesta, a fost dominată, din nou, de producătorii chinezi OnePlus și Xiaomi. (TechCrunch)

9. Apple a lansat prima versiune beta publică pentru watchOS 7. În cadrul acesteia poate fi testată noua funcție de monitorizare a somnului, care va ajunge, într-un final, pe Apple Watch. Pe ceasul celor de la Apple va reveni, în următoarele săptămâni, Google Maps, după ce a fost eliminat în 2017. (The Verge)

10. Oamenii de știință sunt nevoiți să redenumească genele umane pentru ca datele și lucrările științifice să nu mai fie corupte în Excel, de celebra aplicație office a Microsoft, care le interpretează drept simboluri și le formatează automat. Pentru că este un caz particular, extrem de rar, Microsoft nu a fost dispusă să facă modificările care ar fi simplificat semnificativ munca oamenilor de știință. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
20 de ani de când a fost lansat standardul Wi-Fi – Cronica de Tehnologie
Apple va vinde iPhone-uri pe bază de abonament – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău