Google le-a cerut propriilor angajați să corecteze manual răspunsurile greșite ale chatbot-ului Bart – Cronica de Tehnologie

1. Departamentul de Justiție al SUA a accelerat în ultimele luni o investigație începută în 2019, care s-ar putea concretiza într-o viitoare plângere antitrust împotriva Apple. Sunt avute în vedere regulile impuse de Apple aplicațiilor terțe și favorizarea prin intermediul iOS a aplicațiilor dezvoltate de compania americană. (WSJ)

2. Google le-a cerut propriilor angajați să corecteze manual răspunsurile greșite ale chatbot-ului Bart. VP-ul Google pentru căutare, Prabhakar Raghavan, a trimis un mesaj oamenilor din echipa sa cerându-le acestora să rescrie răspunsurile date de Bart pe subiecte care le sunt cunoscute. (Engadget)

3. Apple și-ar putea prezenta prima cască de realitate mixtă în iunie, la WWDC 2023. După mai multe amânări, ultimul termen pentru prezentare era luna aprilie, însă, din cauza unor noi probleme software și hardware descoperite de inginerii companiei, s-a decis recent ca prezentarea să fie făcută la WWDC. (Profit.ro)

4. Microsoft a lansat pachetul de patch-uri de securitate aferent lunii februarie, care conține rezolvări pentru nu mai puțin de 77 de probleme de securitate ale propriilor produse. Trei dintre acestea sunt de tip 0-day, despre care există informații care arată că au fost deja folosite de hackeri în diverse atacuri. (Bleeping Computer)

5. De anul viitor, Amazon va cumpăra produse direct de la brandurile europene, în loc să o facă prin distribuitori. Eliminând intermediarii, gigantul american speră să îmbunătățească situația financiară a diviziei sale internaționale, care și-a triplat pierderile anul trecut, când a pierdut $7.75 miliarde. (Bloomberg)

6. Uniunea Europeană urmează să înceapă o investigație care vizează achiziționarea Roomba de către Amazon, în valoare de $1.7 miliarde. Autoritățile de la Bruxelles au trimis deja către Amazon un set de întrebări privind tranzacția, existând îngrijorări privind intimitatea. (FT)

7. Producătorul olandez de echipamente pentru construcția cipurilor ASML acuză un fost angajat chinez că a furat informații confidențiale. Incidentul, care a fost investigat intern, ar putea constitui încălcarea restricțiilor la export impuse tehnologiilor legate de cipuri și ar putea expune compania unor penalizări. (Bloomberg)

8. Hackerii ruși din grupul Clop au furat datele a până la 1 milion de pacienți americani. Incidentul a fost confirmat de Community Health Systems, care deține în jur de 80 de spitale în 16 state americane, dar care nu a vrut să facă publice tipurile de informații expuse. (TechCrunch)

9. Qualcomm a anunțat modemul Snapdragon X75, care va fi găsit în smartphone-uri începând cu a doua jumătate a anului. Acesta oferă suport pentru viitoarele iterații ale tehnologiei 5G, are viteze mai mari de transfer și folosește AI-ul pentru a menține mai bine conexiunea în zonele cu semnal slab, spune producătorul. (The Verge)

10. Oamenii de știință au creat un deget bionic care poate genera în urma simplei atingeri hărți tridimensionale cu interiorul obiectelor complexe. Testat pe un țesut uman printat 3D, degetul bionic a putut crea un profil tridimensional al structurii țesutului și a localizat vasele artificiale de sânge de sub stratul de mușchi. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
O companie britanică a prezentat un robot capabil să reproducă expresiile faciale umane – Cronica de Tehnologie
FTC a dat în judecată Amazon pentru practicile înșelătoare folosite cu scopul creșterii numărului de abonați ai serviciului Prime – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău