Google lucrează la un smartwatch pe care ar putea să-l lanseze anul viitor – Cronica de Tehnologie

1. Tesla va lansa, în decembrie, Cyberquad, un ATV pe patru roți pentru copii, care va costa $1,900. Cyberquad are cadru de oțel și un scaun cu pernă, suspensii reglabile și frână pe disc. Viteza maximă este de 16 km/h, iar autonomia poate ajunge la 24 de kilometri. (The Verge)

2. Numărul utilizatorilor de internet a ajuns anul acesta la 4,9 miliarde, de la 4,1 miliarde în 2019. De cealaltă parte, 2.9 miliarde de oameni, aproximativ 37% din populația globului, încă nu au accesat internetul. (Gizmodo)

3. Google lucrează la un smartwatch, pe care ar putea să-l lanseze anul viitor. Din câte se pare, acesta va oferi funcțiile standard de fitness și sănătate, plus integrare cu Fitbit. Viitorul ceas Google va fi mai scump decât dispozitivele Fitbit și va concura cu Apple Watch. (Profit.ro)

4. Autentificarea 2FA devine obligatorie pentru conturile de Facebook considerate de risc ridicat (jurnaliști, activiști etc.). Aici se încadrează 1,5 milioane de conturi înregimentate în programul Facebook Protect, care, până la finele anului, va fi activ în 50 de țări. (News.ro)

5. O echipă internațională de cercetători a dezvoltat o nouă metodă de observare a razelor infraroșii, prin aducerea frecvenței acestora în zona vizibilă ochiul uman. Pentru a reuși acest lucru, cercetătorii au transformat lumina infraroșie în energie vibrațională, trecând-o prin mici molecule care vibrează. (Phys)

6. Apple a anunțat care sunt cele mai bune și cele mai descărcate aplicații pentru dispozitivele sale. “Toca Life World”, o aplicație pentru copii, a fost desemnată aplicația de iPhone a anului, în vreme ce jocul pentru iPhone al anului a fost numit “League of Legends: Wild Rift”. (Profit.ro)

7. Instacart urmează să lanseze în SUA un program pilot de livrări în cel mult 15 minute. Compania americană va apela la un intermediar, care va organiza curierii și va gestiona livrările, livrări ce vor fi făcute de la magazinele cu care Instacart lucrează deja. (The Information)

8. Apple ar putea să perceapă comision și în cazurile în care dezvoltatorii folosesc alt sistem de plată. Decizia, care nu a fost încă luată, nu ar fi contrară recentei hotărâri judecătorești din procesul cu Epic (aflat în faza de Apel), care cere doar ca Apple să accepte link-uri către alte soluții de plată, fără să spună ceva de comision. (9to5mac)

9. Peste $120 de milioane în monede digitale au fost furate din portofelele conectate la platforma DeFi BadgerDAO. Reprezentanții companiei, care încă investighează incidentul, cred că hack-ul a fost posibil prin inserarea unui script în interfața grafică a site-ului, care a interceptat și modificat destinația tranzacțiilor. (The Verge)

10. Un judecător federal a blocat legea prin care statul Texas limita capacitățile de moderare ale platformelor sociale. Legea a fost găsită neconstituțională, judecătorul considerând că rețelele sociale au dreptul de a modera conținutul, conform Primului Amendament. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
DeepMind a creat cea mai amplă hartă a proteinelor umane – Cronica de Tehnologie
Cercetătorii coreeni au creat un dispozitiv de mici dimensiuni, care ia forma unui tatuaj, ce poate fi folosit pentru monitorizarea stării de sănătate – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău